De leukste woonwinkels

Amsterdamse schatten op het gebied van wonen

leukste-woonwinkels-westwing
Westwing.nl

Als interieurliefhebber is Kim Dolman in korte tijd al een drie keer verhuisd. Maar niet zonder eerst de hele woning te verbouwen, om het vervolgens van de hand te doen. Aan Glamour verklapt ze haar favoriete woonwinkels en praktische interieuroplossingen waar je vrolijk van wordt.

Online kom ik vaak al een heel eind als het gaat om woonartikelen shoppen. Maar nu ik in een enorme verhuizing plus verbouwing zit, ben ik écht op zoek naar goede items voor mijn nieuwe paleis. En daarvoor heb ik zo mijn vaste adressen.

Of het nu al pay day is of het einde van de maand, ik slaag hier altijd en verlaat deze winkels (bijna) nooit met lege handen.

Na iedere verbouwing valt Kim in een zwart gat. Daarom heeft ze besloten om haar laatste interieurtips en de ontwikkelingen op woongebied te verzamelen op haar YouTube-kanaal.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Maison NL

Deze winkel verveelt nooit. Van struisvogeleieren en gouden vissen tot leren notitieboekjes. Je wil alles hebben.


Utrechtsestraat 118, Amsterdam.

2 Mobilia

Welcome @evabartelsart in our showroom!❤️

Een bericht gedeeld door Mobilia (@mobilia_interior) op

Tikkie prijzig. Vol designklassiekers en perfect ingericht. Mijn portemonnee laat het niet toe om hier los te gaan, maar ik ga hier regelmatig naar binnen voor inspiratie.


Utrechtsestraat 62, Amsterdam.

3 Anna + Nina

Het 'moet ik hebben'-gehalte is hier hoog. Als het zou kunnen, ging ik hier wonen. Het ruikt er altijd lekker (de geurkaarsen die er branden zijn ook te koop). Nooit geweten dat ik een koraalrood zeepaardslabestek nodig had, maar ik moést het hebben.


Gerard Doustraat 94, Amsterdam.

4 Wolfware

De Utrechtstestraat is een waar woonwalhalla. Ook Wolfware vind je hier. Vintage lampjes bekleed met zijde van Dries van Noten, stalen sterrenkandelaars en kunst van Kat Klerks. Zeker een bezoekje waard.


Utrechtsestraat 24, Amsterdam.

5 Archive Store

Eigenlijk een kinderwinkel, maar ook voor mensen zonder kinderen is deze store een aanrader. Je vindt hier het perfecte Marokkaanse kleed waar je al jaren naar op zoek bent. En zit jouw maat er net niet bij? Dan gaan de dames voor je op zoek naar een kleed dat wel bij jou past.

Eerste Looiersdwarsstraat 11, Amsterdam (verhuizen binnenkort naar Frederiksplein 16-18).

6 Van Dijk en Ko

Een grote loods in Amsterdam Noord vol perfect, oud, vintage meubilair en antieke woonaccessoires.

Papaverweg 46, Amsterdam Noord.

7 All The Luck In The World

Je loopt er zo voorbij, maar als je hier naar binnen gaat en even de tijd neemt om goed te zoeken, verlaat je het pand gegarandeerd met een uniek item.

Gerard Doustraat 86, Amsterdam.

8 RAW Materials

Hier vind je het perfecte groene Tamegrout servies voor een redelijke prijs, terwijl het online altijd uitverkocht of overprized is. Alle spullen in deze winkel hebben een verhaal, zijn vintage, gebruikt of handgemaakt. Ze geven je interieur een persoonlijke touch.

Rozengracht 231, Amsterdam.

9 Made.com

Hier vind je de juiste spullen om het gevoel van The Hoxton in huis te halen. Als ik in een hotel iets zie waarvan ik denk 'dat moet ik thuis ook!', ga ik hier altijd opzoek naar een look-a-like.


Rokin 75, Amsterdam.

10 Stenelux

Dit kleine winkeltje in De Pijp is niet per se een adres dat ik wekelijks bezoek, maar meer een tip. Het is een winkel vol struisvogeleieren, vlinders en kogelvissen. Niet een typische winkel van het 'hippe' soort. En dus ook niet de hippe prijzen. Mooie eyecatchers voor weinig geld.


Eerste Jacob van Campenstraat 2, Amsterdam.

11 Westwing.nl
Westwing.nl

Tip van de redactie

Bij interieurwebshop Westwing.nl vind je stijlvolle meubels, woonaccessoires, keukenapparatuur en gadgets. De online shop is nét iets anders dan andere interieurwinkels. Iedere dag komen er nieuwe campagnes online, die maximaal vier dagen duren.

Glamour biedt 11x het tijdschrift plus een voucher van Westwing.nl ter waarde van € 75. Het grootste fashion & beauty magazine van Nederland op de deurmat én toegang tot de tofste interieuritems, krijg je nu voor maar € 25.

Kun je geen genoeg van Westwing krijgen? Afgelopen maand lanceerde het merk hun website WestwingNow.nl. Deze website kent wél een vast assortiment met meer dan 300 (inter)nationale merken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good