Een ode aan Diddl, de witte springmuis uit je jeugd

Met zijn veel te grote voeten

ode-aan-diddle
Diddl

Het virus begon in groep zes. Hoe oud ben je dan? Tien? Inmiddels ben ik 27, maar ik krijg nog steeds nostalgische gevoelens als ik aan mijn Diddl-tijd terugdenk. Daarom een ode aan de grote witte muis, in de hoop ook jouw jeugdsentiment op te rakelen.

Grote voeten
Waar ik al op de tafel spring en de hele buurt bij elkaar blèr bij het idee van een echte muis, was ik meteen groot fan van de witte fictieve muis die zijn dagen slijt in Kaaskoekjesland (inclusief zijn muizenmaten, maar daarover straks meer). Vooral van zijn veel te grote oren en voeten, en drie plukken haar op zijn hoofd.

Give it to me
Er mocht niets anders in mijn laatjes van mijn bureau op school liggen dan Diddl. Van een agenda, etui, pennenbakje (waar ik vervolgens mijn gellypennen in deed; het combineren van twee obsessies), schrijfgerij, kladblok, potloden, gum, puntenslijper, enzovoorts.

Geurpapier
Over die kladblokken gesproken: en wie herinnert zich het geurpapier nog? Papier met verschillende luchtjes die pas vrijkwamen als je erover wreef. Chocolade, aardbei, bloemen en het parfum van Diddlina. Het wrijven over de blaadjes was toch wel een van de hoogtepunten van mijn dag.

Diddl winkel
Maar buiten de bureaulades ging het Diddl-feest gewoon verder; zelfs de boeken werden gekaft met Diddl-papier. De verwarming thuis werd warm gehouden met Diddl-magneten. Gekocht door mijn zus in Utrecht, bij de enige Diddl-winkel in de Randstad. Zij was oud genoeg om met haar vriendinnen alleen naar Utrecht te gaan (ik was stikjaloers). En dus stuurde ik haar wekelijks op Diddl-pad. Tot ergernis van haar, en blijdschap van mij (nogmaals dank zus!).

Voor al mijn mede doldwaze Diddl-fans: haal herinneringen op met alle Diddl-figuren.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Diddl
Diddl

Woont in Kaaskoekjesland in zijn kaasholletje onder de zolderboom. Samen met zijn vrienden beleeft hij avonturen (één van zijn grootste hobby's). In zijn vrije tijd luistert hij het liefst naar Diddl-rock, onder het genot van wat 'Gaatjesberger Kaaslimonade' en een stukje 'Sokkenlandse Grootgatige Superstinker'.

2 Diddlina
Diddl

Diddls grote liefde. houdt van bloemen, zomerkleren en haarstrikjes. Dingen die ze graag van Diddl cadeau krijgt.

3 Pimboli
Diddl

De knuffelteddybeer met zijn allerliefste oogjes. Is bevriend met Diddl en beste maten met Mimmihopps.

4 Mimihopps
Diddl

Het voskonijn hoort bij Diddlina en is goed bevriend met Pimboli.

5 Vanillivi
Diddl

Het witte geluksschaap. In tegenstelling tot zijn zwarte wederhelft, is Vanillivi altijd vrolijk.

6 Wollywell
Diddl

Het zwarte Angora-schaap is altijd verdrietig.

7 Schapenliefde
Diddl

Wollywell droogt op een moment zijn tranen; wanneer hij met zijn grote liefde Vanillivi is.

8 Ackaturbo
Diddl

De kleine blauwe blije miniraaf, die graag de kaasjes van Diddl bij elkaar sprokkelt.

P.s. we hebben er natuurlijk nog veel meer in de aanbieding, maar bovengenoemde figuren vond ik toch wel de meest memorabele.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good