Dit zijn de populairste hondenrassen van dit moment

De prijzen kunnen gemakkelijk oplopen tot 4000 euro!

day 2   street style    stockholm fashion week digital edition 2020
Christian VierigGetty Images

Ze zijn trouw, aandoenlijk en (vooral nu) willen we er allemaal een in ons huis verwelkomen: een hond! Dit zijn de populairste hondenrassen van dit moment. Mini kanttekening: wist je dat je voor sommige van deze schattige viervoeters gemakkelijk 4000 euro betaalt? Hoe populairder het ras, hoe dieper je in de buidel moet tasten. Maar ach, dat heb je toch wel over voor zo'n schattige viervoeter?

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Griffon Bruxellois/Petit Brabançon

Dacht je dat ‘ie van ver komt, dan heb je het mis! De Griffon Bruxellois is een Belgisch ras, waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen de Petit Brabançon (kortharig) en de Griffon (langharig). De hondjes hebben een enorm lief en rustig karakter. Ze zitten het liefst zo dicht mogelijk tegen je aan. De Griffon Bruxellois heeft veelal een platte snuit en wordt daarom sinds kort gefokt in combinatie met andere rassen, met als reden dat de snuitlengte dan groter wordt. Je begrijpt: dat vergt wat geduld! Eén van de redenen waarom je er rustig 2500 euro voor kan betalen.

2 Pommeriaan/Dwergkeeshond

Klein, harig en een hoog cuteness-gehalte. Maak een wandeling door het bos en je komt er gegarandeerd een tegen. Pommerianen zijn ontzettend populair. Of nou ja, Pommerianen mogen we eigenlijk niet zeggen. Want het zijn Dwergkeeshonden. En ze zijn prijzig! Voor een Dwergkeeshond met stamboom (en dat wil je) betaal je tussen de 3000 en 4000 euro.

3 Pomsky

Een Pomsky, ook wel mini-Husky genoemd, lijkt een beetje op een klein wolfje en is zeer sociaal en intelligent. Je hebt twee soorten: de Blue Merle (blauwgrijs) en de Choco Merle (bruinrood). Het is een kruising tussen een Pommeriaan en een Siberische Husky en kost al snel 2750 euro. Tenminste, als je ‘m adopteert bij een erkende fokker. En dat is wel aan te raden, want thuisfokkers vragen niet alleen veel meer, maar kunnen vaak ook geen gezondheidsgarantie geven.

4 Labradoodle

Je ziet ze werkelijk óveral: Labradoodles zijn het afgelopen jaar enorm gestegen in populariteit. Dat komt met name door de unieke vacht. Mensen die normaal een allergie hebben voor honden of katten, kunnen vaak wél tegen de vacht van een Labradoodle. Oké - en ze zijn ook nog heel cute! En daar betaal je voor. Een Labradoodle kost tussen de 1700 en 2000 euro. Maar dan kun je 'm in ieder geval wél met een gerust hart mee naar je (allergische) vrienden nemen...

5 Toy Poedel

Een mini-poedel! Ze worden maximaal 30 cm en het gewicht varieert van 3 tot 6 kilo. Toy Poedels hebben een vrolijk en speels karakter. Ze zijn ontzettend aanhankelijk en kunnen daarom minder goed alleen zijn. Deze hondjes kunnen een grijze, rode of abrikoos-kleurige vacht hebben. Toy Poedels zijn de afgelopen twee jaar enorm gestegen in populariteit - zo ook in het blogger landschap! (Rianne Meijer heeft twee hele schattige). Wil je zeker weten dat je jouw pup bij een goede fokker koopt? Check dan even of 'ie is aangesloten bij een rasvereniging. Want dan weet je zeker dat alle regels worden nageleefd. En wat het dan kost? Reserveer 2000 euro, dan zit je zeker goed.

6 Tijgerteckel

Deze Teckel heeft een soort vlekjesmotief op z'n vacht, vandaar de naam: Tijgerteckel. Deze behoort nu tot één van de meest gewilde hondenrassen. Zo ging ook modedesigner Jacquemus overstag - hij heeft zelfs een Instagramaccount voor zijn hondje TouTou. Een Tijgerteckel kost tussen de 1500 en 2000 euro.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good