9 dingen die je alleen herkent als je een diehard Harry Potter-fan bent

Je hebt de boeken al heel vaak gelezen. En de films al heel vaak gezien. Maar echt, héél vaak

Waar ik zó intens gelukkig van word, is Harry Potter. En dan heb ik het over de boeken én de films. Ja, ik ben zo iemand. Een diehard fan. Als je het mij vraagt, is de Harry Potterreeks een meesterwerk. Het verhaal, de schrijfstijl, de magische wereld, de namen, de details; het klopt allemaal.

En eerlijk is eerlijk: er zijn niet voor niets miljarden fans van de beroemde wizarding world. Side note: ja, ik ben anno 2021 nog steeds fan, ondanks de transfobe uitspraken van de schrijfster van de boekenreeks. Lees hier waarom ik J.K. Rowling mijn liefde voor Harry Potter niet laat verpesten. Als jij net als ik (nog steeds) fan bent, dan herken je de volgende dingen zeker weten:

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Boeken zijn beter

De films zijn goed, maar de boeken zijn niet te overtreffen. Met één uitzondering. In Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2 is bovenstaande scène zó goed verfilmd, dat hij boven het boek uitstijgt. Harry bekijkt de herinneringen van Sneep. En terwijl hij erachter komt dat Severus tóch the good guy is, zien we hoe de voormalige Dooddoener het lichaam van Lily huilend in zijn armen houdt. Kippenvel. Beter dan dit wordt het niet, mensen.

2 Opnieuw en opnieuw

Je hebt de boeken al heel vaak gelezen. En de films al heel vaak gezien. Maar echt, héél vaak. Zeg maar, meer dan tien keer per deel. En als je een van de films voor de zoveelste keer kijkt, weet je zin na zin te citeren. Mijn favoriete citaat? “After all this time? Always.

3 Hé, jij hebt ook smaak!

Als je in het dagelijks leven een andere Potterhead tegenkomt, is er meteen een band tussen jullie. Ja ja, die connectie is gewoon magisch.

4 Huilbuien gegarandeerd

Je moet keer op keer weer janken van de boeken en films. Iedere keer dat er iemand dood gaat, rollen de tranen over je wangen. Sirius, Perkamentus, Dobby, Fred. Why, J.K. Rowling, why? Op een gegeven moment weet je niet meer of je nu huilt van medelijden met de personages, of omdat het verhaal zo goed is.

5 Je hele leven

Ook al ben je nu volwassen, de wereld van Harry Potter blijft een plek in je hart houden. En de kans is groot dat je ermee bent opgegroeid. Ik kan niet de enige zijn die op 10-jarige leeftijd met een tak een zwaai en een tik gaf, terwijl ik duidelijk articulerend Wingardium Leviósa (niet Leviosá) riep.

6 Wanneer komt die brief nou?

Je hoopt dat er een fout is gemaakt bij Zweinstein en dat je de uitnodiging voor de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus alsnog ontvangt. Je kunt toch geen dreuzel zijn? Het nieuwe schoolhoofd is jou vast vergeten. Dat krijg je als Albus Perkamentus er niet langer is, hè.

7 Catchy one-liners

De beste levenslessen haal je uit de boeken en films. Eerlijk, je kunt er zo veel van leren. De beste wijsheden komen van Perkamentus: “Voor de goed geordende geest is de dood slechts het volgende, grote avontuur.” En “Heb geen medelijden met de doden, Harry. Heb medelijden met de levenden. En vooral met de mensen die leven zonder liefde.”

8 Harry Potter-haters

Je begrijpt niet dat mensen de Harry Potterboeken en -films níet goed vinden. Of erger: nog nooit een film of boek hebben gezien. Huh? Hoe dan? Waarom? Dat kán gewoon niet. Ik denk dat hun ziel er door Dementors is uitgezogen.

9 Een levensstijl

Het is niet zomaar een boeken- en filmreeks. Je droomt over Harry Potter, koopt Zwerkbal-shirts, draagt het kettinkje van de Relieken van de Dood en bezoekt de studio's waar de films zijn opgenomen. It’s a way of life.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good