Herkenbare situaties als je ouders Facebook hebben

Je tijdlijn is nooit saai als je je ouders als vriend hebt, dat is zeker

street style    paris fashion week   womenswear fallwinter 20202021  day eight
Melodie JengGetty Images

Weet je nog, die tijd dat Facebook van ons jongeren was en je ouders geen idee hadden wat er in je leven speelde? Nee, ik ook niet. Mijn ouders zijn al zo lang fanatiek aan het Facebooken, dat ik me een Facebook zonder hen niet eens meer kan voorstellen.

Ouders op Facebook

De regel ‘die jongeren van tegenwoordig zitten altijd maar op social media’ klopt al lang niet meer, al je het mij vraagt. Want wie zit er iedere avond trouw achter haar laptop te scrollen op haar tijdlijn? Mijn moeder. En wie kan geen film kijken zonder tussendoor een Facebookpost erover te plaatsen? Juist ja, mijn vader.

Mijn ouders zijn niet de enige fanatieke Facebookers. Sterker nog, de ouderen hebben Facebook zo ongeveer helemaal overgenomen. Zijn jouw pa en ma ook (héél) actief op Facebook? Dan herken je de volgende situaties zeker weten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Stalker much

Je ouders reageren op alles. Maar echt op ALLES. Heb je een nieuwe profielfoto? Twee (overenthousiaste of juist heel serieuze) reacties heb je sowieso binnen. En dan het liefst met GIFjes of emoji’s die ze zojuist hebben ontdekt.

2 'If you wanna be my mother..’

..you gotta get with my friends.’ Je ouders zijn gewoon bevriend met jouw beste vrienden. Post jouw beste vriendin iets van jullie vakantie, dan is je moeder de eerste die reageert. Plaatsen je vriendinnen een foto waar jij ook op staat? Dan kun je er geld op inzetten dat de reactie van je vader niet lang uitblijft.

3 Taking over Facebook

Je hele tijdlijn staat vol met berichten van je ouders. Het is vooral erg schrikken wanneer één van de twee een sentimenteel moment heeft en spontaan foto’s van jou besluit te posten. Inclusief cliché beschrijving, zoals “mijn prachtige dochter”. Waarop al haar Facebookvrienden vervolgens reageren “zo moeder, zo dochter”, “gossie ze lijkt op jou”, “wat is ze groot geworden zeg!” en “daar mag je trots op zijn, hoor!”.

4 You can sit with us

Het is confronterend, maar waar. Je ouders zijn populairder op Facebook dan jij ooit geweest bent. Wanneer jij je diploma binnen hebt, plaatsen je ouders natuurlijk een foto (of twee, of vijf) van hun kroost en hoe blij en trots ze wel niet zijn. Daar krijgen ze dan 300 likes en 50 reacties op (vaak van mensen die jou nog nooit ontmoet hebben, maar oké). Wanneer jij hetzelfde doet, ontvang je hooguit dertig likes en vijf reacties. Lekker dan.

5 What else is new?

Je ouders zijn nu overal van op de hoogte. Ze zien immers alle nieuwtjes uit de sociale gemeenschap dagelijks op Facebook voorbijkomen. Iedere avond aan het avondeten krijg je ter plekke het nieuwsbericht van de dag. “Je nichtje plaatste me vandaag toch een foto! Heel gewaagd.” Wat ze niet lijken te beseffen, is dat je zelf ook social media hebt. Je hebt die foto immers al vijf keer voorbij zien komen.

6 Foutje, bedankt

Hoe ervaren je ouders ook zijn op het gebied van Facebook, één ding gaat er altijd mis. Wanneer jij getagd bent in een foto van één van je Facebook-vrienden, beseffen je ouders niet helemaal dat jij die foto zelf niet hebt geplaatst. Beetje jammer als je moeder “Hier sta je mooi op, meid” reageert op de foto die je collega plaatst tijdens een werkborrel.

7 Een wereld die opengaat

Het grote voordeel voor ouderen die op Facebook zitten: ze komen allerlei oude bekenden tegen. Geeft een leuk effect. Wanneer de middelbare school crush van je moeder haar toevoegt op Facebook, kan haar avond niet meer stuk. En wanneer haar beste vriendin uit de jaren ’70 op het sociale platform verschijnt, zit je moeder de rest van de avond aan haar laptop gekluisterd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good