De leukste films om te kijken met kerst

In de categorie grappig, ontroerend of nostalgisch én familievriendelijk

image
Still Intouchables

Nog even en je hebt een minivakantie. Twee kerstdagen minimaal en de slimmeriken hebben hun vrije dagen zo tactisch ingezet dat je het woord 'mini' voor de vakantie kunt schrappen.

Het zijn vaak wel dagen waarop je de keuze wat films en series betreft niet helemaal alleen voor het zeggen hebt, want: familie.

Daarom hieronder een lijstje met 'familievriendelijke' films om te kijken rond kerst. Spoiler: voor de hand liggende kerstfilms á la Home Alone hebben we achterwege gelaten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Kruimeltje

We beginnen met een flink portie nostalgie want de film, met Ruud Feltkamp in de hoofdrol, trok in de kerstvakantie twintig jaar (!) geleden volle zalen. Wist je dat er momenteel een vervolg in de maak is?

2 Willy Wonka & the Chocolate Factory

De echte fans kunnen een marathon starten en zowel het deel uit de jaren '70 (zie trailer) kijken als de modernere variant, met Johnny Depp als Willy Wonka.

3 Finding Neverland

Een biografische film over J.M. Barrie, de man die op het idee kwam Peter Pan te schrijven, gespeeld door Johnny Depp. Wanneer hij weduwe Sylvia (Kate Winslet) en haar vier kinderen ontmoet, vindt hij de inspiratie voor zijn voorgenoemde beroemde werk.

4 We're The Millers

Een komedie met onder anderen Jennifer Aniston en Emma Roberts in de categorie: hardop lachen gegarandeerd.

5 New Year's Eve

Een ensemble film die zich afspeelt in New York, vlak voor oudejaarsavond, waarin je de verhalen volgt van een rits aan bekende acteurs, waaronder Zac Efron, Michelle Pfeiffer, Ashton Kutcher en Lea Michelle.

6 Intouchables

Vraag iemand naar zijn of haar lievelingsfilm en de Franse Intouchables zal negen van de tien keer genoemd worden. Een film over een bijzondere vriendschap die écht ontroert, helemaal in combinatie met de prachtige muziek op de achtergrond.

7 Yes Man

Een komische film met Jim Carrey die je wel eens een nieuw levensmotto kan meegeven: tegen alles 'ja' zeggen in het leven, Jim Carrey laat vast zien wat er dan gebeurt.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good