Deze dingen wil je weten (en wist je waarschijnlijk nog niet) over de Bridget Jones-films

“Bridget Jones, wanton sex goddess, with a very bad man between her thighs"

bridget-jones-funfacts-film
Still Bridget Jones

Zeggen wij kerst, zeg jij: Bridget Jones! We houden allemaal van Bridget en zwijmelen iedere keer weg als we naar de film kijken. Netflix heeft ons jaar helemaal goed gemaakt door de romcom op de streamingdienst te zetten. We maken een lijst met alles wat je wil weten over Bridget Jones en wat je waarschijnlijk nog niet wist.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Anonieme column

De schrijver van de Bridget Jones-reeks, Helen Fielding,schreef een anonieme column voor het Britse dagblad The Independent over haar single leven in Londen. “Hoewel ik het geld enorm nodig had, vond ik het idee om over mijzelf te schrijven nogal wanhopig en gênant. Ik heb toen aangeboden om er een anonieme column van te maken met een hilarisch verzonnen personage”. Al snel kwam er een hele boekenreeks van en gelukkig werden deze ook verfilmd.

2 Brits-Amerikaans

Oké, houd je vast: Renée Zellweger is dus helemaal niet Brits, maar Amerikaans! Ze woonde voor de opnames drie maanden in Engeland en gebruikte daar haar nep Britse-accent om te oefenen. Ook had ze een spraakcoach die haar hielp om het accent te perfectioneren.

3 Bridget Jones

Het had zomaar gekund dat iemand anders de rol van Bridget Jones had gekregen. Actrice Toni Colette heeft de rol afgewezen. Ook Kate Winslet was in de race voor Bridget, maar ze vonden haar toch te jong. Verder maakten Cameron Diaz, Emily Watson en Rachel Weisz ook nog kans op de rol.

4 Voorbereidingen

We kunnen wel zeggen dat Renée zich goed heeft voorbereid op de rol. Ze heeft namelijk drie weken undercover gewerkt bij uitgeverij Picardor in Londen. Ze werkte hier onder de naam Bridget Cavendish en vertelde haar collega’s dat ze er was om werkervaring op te doen.

Zellweger stuurde boeken op naar recensenten, maakte recensies voor kranten, bracht koffie rond en beantwoorde de telefoon. Ze deed haar werk zo goed dat ze haar een baan wilden aanbieden. Haar ex-baas is te zien als een figurant in Bridget Jones’s Diary’s.

5 Harry Potter

De die hard Harry Potter-fans is het misschien al opgevallen: er zitten heel wat acteurs uit de filmreeks in de Bridget Jones-films. Jude (Shirley Henderson) speelt Moaning Myrtle in Harry Potter. Ook Gemma Jones (de moeder van Bridget), Emma Thompson (gynaecoloog) en Jim Broadbent (de vader van Bridget) spelen in de Harry Potter-films.

6 Gewicht

Renée moest bijna 8 kilo aankomen voor haar Bridget Jones-rol. Het heeft haar zeven maanden gekost om op het gewenste gewicht te komen. Ze at voornamelijk bonen op brood voor ontbijt.

7 Sigaretten

Zoals we weten, is Bridget Jones nogal een stevige roker in de films, net zoals haar vrienden. De hele cast rookte kruidensigaretten. Er zit geen tabak in de sigaretten, die gevuld zijn met een mix van verschillende kruiden en planten.

8 Hugh Grant

Oh my, de Bridget Jones-films hadden het bijna zonder Hugh Grant moeten doen. Hij weigerde de rol eerder, maar toen hij hoorde dat Richard Curtis was aangewezen als scenarioschrijver wilde hij de rol wel. Bedankt, Richard, bedankt.

9 Chardonnay

Het jaar dat de eerste film uitkwam is de verkoop van Chardonnay enorm gedaald. Wijnexperts denken dat dit te maken heeft met de Bridget Jones-films, de personages uit de film waren namelijk niet zo’n fan van de wijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good