De 6 meest aangrijpende muziekfilms (wat ons betreft)

Welke missen we nog?

bohemian-rhapsody
Moviestill Bohemian Rhapsody

Onlangs zagen we Bohemian Rhapsody en, we weten het, we zijn spuit elf, maar toch nog even voor de mede spuitelven onder ons: ga 'm zien in de bioscoop nu het nog kan.

Huilen maar
Zodra je Freddie Mercury (acteur Rami Malek) de eerste noten van het nummer 'Love of My Life' hoort spelen op de piano en hij vervolgens begint te zingen, dan weet je: deze film gaat binnenkomen, dan voel je: tranen staan te trappelen om zich de vrije loop te laten. En misschien, misschien, doen die dat ook wel bij het nummer Bohemian Rhapsody tijdens het Live Aid Concert: "Mamaaaaa."

Muziek in films zorgt ervoor dat sommige scènes éxtra binnenkomen. Nu weten we heus wel dat de nummers van Queen niet te evenaren zijn en dat Bohemian Rhapsody niet te vergelijken is met andere muziek- of musicalfilms, maar dankzij Queen's on screen story zijn we nu (even) in de ban van goede muziekfilms.

Filmtips
Voor degenen die zich hierin herkennen: hieronder volgt een lijstje met - wat ons betreft - de meest aangrijpende muziekfilms. Welke missen we nog?

Advertentie - Lees hieronder verder
1 A Star Is Born

Doe jezelf een plezier en bekijk Lady Gaga's en Bradley Coopers on screen love story op het witte doek nu het nog kan, want mán, wat een chemie hebben die twee.

Het verhaal en de liedjes blijven daardoor nog een tijd door je hoofd dwalen. Als je ons niet gelooft, neem het dan aan van filmcritici: A Star is Born is genomineerd voor vijf Golden Globes, waaronder voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Acteur en Beste Actrice.

De meest aangrijpende liefdesscène dankzij Lady Gaga's fenomenale en inlevende zangstem? Always Remember Us This Way.

2 Whiplash

"Een aangrijpende film met weergaloze climax," klinkt het in recensies.

Het verhaal: Andrew Neyman (Miles Teller) is een jonge jazzmuzikant die vastberaden is om de beste drummer van zijn conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher (J.K. Simmons), die bekend staat om zijn zeer strenge lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school en scout Andrew voor zijn band.

Docent Fletcher drijft Andrew vervolgens tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.

3 Moulin Rouge

Een liefdesmusical die zich afspeelt in de Franse Moulin Rouge. Denk veel bekende nummers ('We Can Be Heroes', 'Your Song') en een romance tussen Nicole Kidman en Ewan McGregor die je meteen gelooft door hun chemie.

Queens nummer 'The Show Must Go On' is trouwens ook te horen in deze film.

4 Dancer in the Dark

Een tragisch verhaal over Selma, een Tsjechische emigrante en alleenstaande moeder die in een fabriek in een klein Amerikaans dorpje werkt. Haar redding is haar passie voor muziek, vooral de zang – en dansnummers van de grote Hollywood musicals.

Selma bewaart een groot geheim: ze verliest haar gezichtsvermogen. Haar zoon heeft dezelfde aandoening en als ze niet genoeg geld spaart voor een operatie, zal hij vroeg of laat ook blind worden.

5 La La Land

Net als Bradley Cooper in A Star is Born, horen we Ryan Gosling ook voor het eerst zingen in deze film. Voorgenoemde film is nu een hype, La La Land (met ook Emma Stone) was dat twee jaar geleden om misschien wel dezelfde reden.

Beide liefdesfilms voelen aan als een magische trip waar iedereen weer iets anders uithaalt, met mogelijk een huilsessie als gevolg.

6 La Vie en Rose (La Môme in het Frans

In deze biografische film kruipt actrice Marion Cotillard in de huid van Edith Piaf. We volgen haar van haar kinderjaren, waarin de grote invloed van haar moeder wordt belicht, tot haar klim naar naar de top.

Marion Cotillard won een Oscar voor Beste Actrice voor deze Piaf-vertolking.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good