7x dit wist je nog niet over de film Bohemian Rhapsody

Alvast een spoiler: Sacha Baron Cohen (Borat) was ook in de race voor de rol van Mercury

bohemian-rhapsody
Movie still

Onlangs zagen we Bohemian Rhapsody en, we weten het, we zijn spuit elf, maar toch nog even voor de mede spuitelven onder ons: ga 'm zien in de bioscoop nu het nog kan.

Huilen maar
Zodra je Freddie Mercury (acteur Rami Malek) de eerste noten van het nummer 'Love of My Life' hoort spelen op de piano en hij vervolgens begint te zingen, dan weet je: deze film gaat binnenkomen, dan voel je: tranen staan te trappelen om zich de vrije loop te laten. En misschien, misschien, doen die dat ook wel bij het nummer Bohemian Rhapsody tijdens het Live Aid Concert: "Mamaaaaa."

Als we onder de indruk zijn van een film, dan duiken we gelijk na de bios Google en IMDB in om alle behind the scenes-secrets uit te pluizen. Wie doet dit ook? Hieronder volgt een lijstje met onze vondsten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Casting Freddie Mercury

Sacha Baron Cohen (Borat) was ook in de race voor de rol van Freddie Mercury. Naar verluidt wilde hij Mercury alleen spelen als hij ook zijn ruwe kanten kon laten zien, dus inclusief zijn promiscuïteit. Het team rond de film besloot voor een ander script te gaan, waarna Cohen de rol afwees.

2 Roger Taylor en Bryan May

Oftewel: Roger Taylor en Bryan May kozen voor een ander script. De nu 71-jarige en 69-jarige Queen-bandleden zijn de producenten van de film.

3 De band break-up klopt niet

Queen is nooit uit elkaar gegaan en heeft ook nooit ruzie gehad om Freddies solo-carrière. Sterker nog: Taylor en May hebben eveneens solo-albums gemaakt.

4 Timeline klopt niet

In de film zijn het twee ingrijpende scènes: Freddie die zijn bandleden tijdens de repetities van het Live Aid-concert inlicht over aids en Freddie die tijdens het concert als het ware afscheid neemt van het publiek. In de realiteit ontdekte Mercury pas twee jaar na Live Aid - in 1987 - dat hij seropositief was en pas later lichtte hij zijn bandleden in.

5 Zus Freddie Mercury

Acteur Rami Malek heeft - naast veel nominaties - ook een goede vriendschap overgehouden aan Bohemian Rhapsody: de jongere zus van Freddie Mercury. Dat vertelde de acteur tijdens een recente Screen Actors Guild Conversation. "Nadat de laatste scène van de film was geschoten, was er een feestje. Cashmere en ik bleven hangen en praatten het grootste deel van de nacht over Freddie," zegt Rami. "Ik zie haar nog steeds.”

6 Mean manager

Paul Prenter - de gemene manager - overleed eveneens aan aids, vlak na Freddie Mercury.

7 Ray Foster, wie?

Het is een prachtscène in de film, als Ray Foster - de platenbaas die Queen liet gaan vanwege het 'te lange' Bohemian Rhapsody - weer in beeld komt tijdens Live Aid: "We are the champions, no time for losers," maar in feite bestaat Ray Foster helemaal niet. Hij is een van de weinige fictieve personages in de film. Wist je trouwens dat hij gespeeld wordt door Mike Myers, bekend van Austin Powers?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good