Artiesten die hun eigen naam verkondigen aan het begin van hun liedjes

Jason Derulo staat zonder twijfel op nummer 1

artiesten-eigen-naam-begin-liedje
Kevin WinterGetty Images

Iedereen die de liedjes van Pitbull vanaf de eerste noot kan meezingen, weet meteen wat we bedoelen met ‘Mr. Worldwide’. En iedereen die fan is van Jason Derulo, leest zijn naam vast en zeker in een melodische ‘Jason Deruuulooo’ (dat klinkt zo). Waarom? Omdat deze twee artiesten aan het begin van hun nummers altijd hun eigen (bij)naam zingen.

En zij zijn niet de enigen. Als je erop let, blijken héél veel popsterren deze gewoonte hebben. En ja, ook Nederlandse artiesten. Ze komen allemaal voorbij: de echte naam, de bijnaam, de naam van het platenlabel en de naam van de producer. Geloof je ons niet? Luister deze nummers maar eens:

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Jason Derulo

Jason Derulo kondigt zichzelf in al zijn nummer aan. In Watcha Say doet hij dat bij 00:11.

2 Pitbull en Enrique Iglesias

Pitbull stelt iedereen aan het begin van het nummer altijd even netjes voor. In dit geval zichzelf (dit keer niet onder de naam Mr. Worldwide) én zijn collega Enrique Iglesias (die dit als de uitgelezen kans ziet om verleidelijk in de camera te kijken).

3 Bizzey en Young Felix

Bij JA! van Bizzey, Kraantje Pappie, Chivv en Young Felix zijn het alleen Bizzey en Young Felix die hun naam claimen bij 0:58. Verschil moet er zijn.

4 Famke Louise

Het is ondertussen ook de signature van Famke Louise geworden. Je hoort haar lachend haar naam zeggen voor onder andere Op Me Monnie, Vroom en Slangen.

5 Nicki Minaj

Nicki Minaj noemt niet haar eigen naam in haar hits, maar die van haar platenlabel. Young Money is opgericht door de rapper Lil Wayne.

6 Kraantje Pappie

In Lil Craney van Kraantje Pappie wordt Ramiks genoemd. Oftewel: de producer van de hit.

7 Esko

Je hebt 'm vast al bij verschillende Nederlandse hits voorbij horen komen: Beats by Esko. Zo ook bij Hey Meisje.

8 Ciara en Enrique Iglesias

Nog een leuke: in Takin' Back My Love zingen Ciara en Enrique Iglesias elkaars namen. Geeft een bijzonder dramatisch effect.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good