Wie zijn de acteurs uit de Netflix-serie Sex Education eigenlijk?

Wist je dat 'Otis' in een hele bekende film speelt?

sex-education-netflix-serie-nieuw
Sex Education

Ik ben fan van Sex Education en Maeve Wiley. Sterker nog: ik vind voorgenoemde twee misschien wel leuker dan Gossip Girl en Blair Waldorf. There, I said it.

Na 'You' zocht ik een nieuwe Netflix-serie om te volgen, maar bij 'Sex Education' dacht ik: oh stom, dat gaat vast over twee mensen die op de bank bij een relatietherapeut komen vertellen over hun seksproblemen. Tot ik de serie steeds voorbij zag komen op Instagram Stories. Oké, ik geef het een kans.

Voor iedereen die hetzelfde heeft: wees wijs en neem de uitdrukking 'don't judge a book by it's cover' voortaan ter harte, want Sex Education aflevering één is al verrassend en komisch en wordt alleen maar beter.

Grease meets Mean Girls
Geen saaie behandelkamer als decor, met een sekstherapeut en twee patiënten, maar een kleurrijke high school waar grappige, geloofwaardige, ongemakkelijke, sarcastische en coole personages rondlopen met herkenbare seks en relatie-struggles. Van graag ontmaagd willen worden, niet kunnen klaarkomen, niet weten wat je zelf lekker vindt tot niet uit de kast durven komen en onbeantwoorde liefdes.

De setting doet qua kleuren denken aan de film Grease, maar dan nog een tikkeltje meer retro. De verhaallijnen vallen soms in de categorie Mean Girls, maar dan minder Amerikaans - de serie is Brits trouwens - , minder 'perfect' (meer alledaags dus) en een stuk ongemakkelijker.

Maak kennis met de cast
Een van die high school-leerlingen is Maeve Wiley. Je wil niet alleen haar rock & roll-look kopiëren, je wil haar gewoon helemaal zijn. Ze is slim, ad rem, sarcastisch, cool, grappig, onafhankelijk, heeft schijt aan alles en iedereen, maar is toch ook weer lief en zorgzaam.

Wie is deze knappe, goed spelende actrice die verdomd veel lijkt op Margot Robbie? Het is Emma Mackey, las ik op Google. En wie spelen Otis, Jackson, Aimee en Eric eigenlijk en waarom hebben we ze niet eerder gezien?

Hieronder volgt een lijstje met de meest spraakmakende hoofdrolspelers.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Emma Mackey als Maeve Wiley

Emma is een 23-jarige Frans/Britse actrice die eerder onder andere in de film 'Summit Fever' speelde. Sex Education is haar eerste grote rol. We zijn niet de enigen die haar op Margot Robbie vinden lijken trouwens, in het begin van haar carrière werd ze veel voor The Wolf of Wall Street-actrice aan gezien.

2 Asa Butterfield als Otis
Dit bericht bekijken op Instagram

BLUUUEEE STEEEEEEEL

Een bericht gedeeld door Asa Butterfield (@asabopp) op

De 21-jarige Asa was er wat acteren betreft vroeg bij. Je kent hem misschien al wel als de hoofdrolspeler in de Holocaust film The Boy in The Striped Pyjamas, waar hij verschillende nominaties voor kreeg, zoals voor de British Independent Film Awards.

3 Kedar Williams-Stirling als Jackson
Dit bericht bekijken op Instagram

The Triumph.

Een bericht gedeeld door Kedar Williams-Stirling (@kedarws) op

Ook voor de 24-jarige Kedar is Sex Education zijn eerste grote rol. Hij speelde hiervoor in Britse films zoals Shank en Montana.

4 Aimee Lou Wood als Aimee
Dit bericht bekijken op Instagram

Meeeee

Een bericht gedeeld door Aimee Lou Wood (@aimeelouwood) op

De 23-jarige Aimee deed vooral modellenwerk, maar voor haar rol in Sex Education zette ze dat graag op een lager pitje.

5 Ncuti Gatwa als Eric
Dit bericht bekijken op Instagram

🙏🏿❤️ styled by @chrisbenns

Een bericht gedeeld door Ncuti Gatwa (@ncutigatwa) op

De 26-jarige, Schotse Ncuti studeerde in 2013 af als acteur en heeft met Sex Education zijn eerste grote rol te pakken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good