4 films die je nog in de bios wil zien voor Oscar-night

Huilen, lachen en mee-neuriën

oscars
The Favourite

Er draaien momenteel vier films in de bioscoop in de categorie: 'wanneer gaan we nog een keer?' In de categorie: 'blijven zitten tijdens de aftiteling om bij te komen.' In de categorie Oscar-waardig.

Letterlijk, want onderstaande films dingen allemaal mee voor een of meerdere beeldjes aanstaande zondag.

Doe jezelf een plezier en bekijk deze parels op het witte doek nu het nog kan.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Green Book

Ontroerd door de Franse film Intouchables? Dan ga je bij Green Book, genomineerd voor 5 Oscars, ook moeite hebben je tranen te bedwingen. Het waargebeurde gaat net als Intouchables over een onverwachte vriendschap. We volgen uitsmijter Tony Lip die tijdelijk als chauffeur gaat werken voor de geniale pianist Don Shirly.

2 A Star is Born

Wat ons betreft een van de meest geloofwaardige liefdesfilms aller tijden vanwege de chemie tussen Lady Gaga en Bradley Cooper. De chemie is zelfs zo sterk dat er een kans is dat het duo ook in real life een koppel is. A Star is Born is genomineerd voor acht Oscars.

3 The Favourite

Kostuumfilm The Favourite met onder anderen Emma Stone in de hoofdrol heeft de meeste Oscar-nominaties in de wacht gesleept: tien, maar liefst.

Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel verandert de dynamiek tussen de vrouwen en proberen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis.

4 Bohemian Rhapsody

Zodra je Freddie Mercury (acteur Rami Malek) de eerste noten van het nummer 'Love of My Life' hoort spelen op de piano en hij vervolgens begint te zingen, dan weet je: deze film gaat binnenkomen, dan voel je: tranen staan te trappelen om zich de vrije loop te laten. En misschien, misschien, doen die dat ook wel bij het nummer Bohemian Rhapsody tijdens het Live Aid Concert: "Mamaaaaa."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good