Zo maak je de beste festivalcontent

Guess what: het enige wat je nodig hebt is de Samsung Galaxy S10

Street Style and Celebrity Sightings During Coachella Festival
Jeremy MoellerGetty Images

Ben je eigenlijk wel op een festival geweest als je er achteraf geen foto’s van hebt gepost op Instagram?

Het eerste weekend van juni was the gram ‘ver-open-airt’ (Amsterdam Open Air) en we gokken dat je tijdens Lowlands, Woo Hah!, Appelsap en Into The Woods eveneens kleurrijke outfits, Instagram-waardige hoekjes en girlband-poses in overvloed voorbij ziet komen.

Welke camera?
Benieuwd hoe je opvalt tussen al deze plaatjes, oftewel: hoe je de beste festivalfoto's maakt? Hieronder volgt een lijstje met tips. We verklappen vast dat je geen professionele fotograaf nodig hebt of een professioneel toestel voor goed licht en verschillende shots. De camera op Samsungs nieuwste telefoon – de Galaxy S10 – heeft heel veel features. Glamour's Julia en Elke namen hun S10 mee naar Amsterdam Open Air om de beste festivalcontent te schieten.

Tips voor een groepsfoto
First things first: een originele festival-foto valt of staat met de juiste outfit en de juiste pose. Ben je met een groep vrienden en schijnt de zon? Zorg dan voor een kleurrijke mix aan shirtjes, jurkjes, laarzen, you name it en neem allemaal een andere pose aan, in plaats van statisch naast elkaar in een rijtje staan. De één gooit haar hand in de lucht, de ander zakt een beetje door de hurken et voilà: je bent een 'girlband'-foto rijker. Ben je met een kleiner groepje, of zelfs met z'n tweeën, dan geldt de tip eveneens, maar zorgt een klein beetje variatie in poses al voor een gezellige foto, zoals je ziet bij Elke en Julia in de gallery onderaan het artikel.

Verschillende shots
Ook leuk: een fotoreeks plaatsen op Instagram, waarin je verschillende shots mixt. Denk aan een close-up en portretfoto. Zo heeft de Samsung Galaxy S10 een 'live-focus'-functie, die zich helemaal richt op jou en de rest op de achtergrond laat vervagen (foto 3 in de gallery). Met de ultra-wide-angle-lens kun je zelfs een panorama-shot schieten. Julia laat in de gallery het verschil zien tussen een reguliere foto en een foto die met de ultra-wide-angle-functie is genomen.

De beste plek
Festivals hebben vaak Instagram-waardige hoekjes met originele details. Denk aan een kleurrijke muur, een groot logo waar je voor kunt poseren of bijvoorbeeld een schommel. Soms staat er zelfs een grote fotobooth waar je al deze aspecten inéén vindt, een soort 'Instagram-walhalla', zoals Samsung had op Amsterdam Open Air en binnenkort op Lowlands en Woo Hah! Extra fijn: waar je buiten vaak afhankelijk bent van het licht, hoef je je daar in de Samsung House of Creation geen zorgen om te maken. Perfect fotolicht alom.

Benieuwd naar de foto's van Julia en Elke?

  Advertentie - Lees hieronder verder
  1 Portretfoto
  Transport, Automotive design, Infrastructure, Art, Automotive exterior, Photography, Road, Vehicle, Subway,
  Samsung

  Dit fotohokje in de Samsung House of Creation lijkt wel het decor van een videoclip. Maak je hier liever een foto alleen? Gebruik de ruimte dan als dansvloer en laat een vriend of vriendin heel veel foto's maken, zodat je een spontaan kiekje krijgt. Wist je dat influencers soms wel 200 foto's maken en er één van posten op Instagram?

  Handig: de 'burst-functie' op je telefoon schiet automatisch veel foto's achter elkaar. Met de S10 kun je dan het best een portretfoto aanvinken, zodat je er steeds van top tot teen opstaat. We hadden al geschreven dat de photobooth perfect licht heeft, toch?

  2 Verschillende shots
  Clothing, Eyewear, Glasses, Vision care, Sunglasses, Outerwear, Pattern, Fashion accessory, Style, Dress,
  Elke Mulder

  Poseren voor een kleurrijke muur: check. De ultra-wide camera van de Samsung Galaxy S10 geeft een panorama effect, waardoor de hele wand op het scherm verschijnt, zoals je ziet op het linker beeld. De foto ernaast is niet met de ultra-wide-angle genomen en dan is er maar een klein gedeelte van de muur zichtbaar. Ook een optie: een close-up-shot, zoals de rechter foto.

  3 Nog een ander shot
  Street fashion, Clothing, Fashion, Footwear, Eyewear, Snapshot, Sunglasses, Leg, Pattern, Blond,
  Elke Mulder

  We schreven het al eerder: de Galaxy S10 heeft een live-focus-functie. Hier staat Julia nog steeds voor een kleurrijke achtergrond in de Samsung House of Creation, maar zoomt de camera volledig in op haar gezicht en jumpsuit.

  4 Zet in de agenda!
  Fun, Fashion, Snapshot, Design, Pattern, Leisure, Vacation, World,
  Samsung

  In de booth heb je naast veel Instagram-waardige fotohokjes en muren, ook een dansvloer en schommel waar je de leukste foto's kunt maken.

  Zien we je op Lowlands en Woo Hah!-festival in de Samsung House of Creation?

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Feel Good