Glamour tipt: de beste restaurants om naartoe te gaan op Valentijnsdag

Probeer bijvoorbeeld een vegetarische melanzane alla parmigiana.

To All The Boys I've Loved Before restaurant still.
To All The Boys I've Loved Before

Valentijnsdag is het ultieme moment om samen met je lover een nieuw restaurant uit te proberen. Noëlle Baartmans tipt deze maand zes hotspots voor Glamour, en heeft speciaal voor jou en je valentijn een tal aan heerlijke restaurants uitgezocht.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Rijsel

Dankzij het no nonsense interieur en de wit gedekte tafels, behoort Rijsel tot de klassiekers. Het restaurant staat vooral bekend om haar goede wijnen en lekkere kip, en is een fijne plek om samen met je partner op te warmen, tijdens de koude maanden.

Menu-tip: ga voor de één van de rode wijnen, Franse vissoep & café gourmand.

Marcusstraat 52b

2 Café restaurant Mamouche

Café-restaurant Mamouche is een eigentijdse vertaling van een Marokkaans restaurant met een twist van Franse Haute cuisine. De sfeervolle en romantische hotspot is ideaal voor de koppels die houden van bijzondere niet-alledaagse gerechten.

Menu-tip: Ga voor één van de hoofdgerechten met tajine (met lam of kip) of bestel een gerecht met couscous.

Quellijnstraat 104

3 Restaurant La Fiorita

Restaurant La Fiorita is misschien wel de beste Italiaan van de stad. Van het logo tot de inrichting en de kaart: dit restaurant heeft het allemaal en is daarom perfect voor jou en je date.

Menu-tip: de vegetarische melanzane alla parmigiana en de risotto con astice (risotto met kreeft) smaken beslist naar meer.

Tweede Tuindwarsstraat 12 H

4 Pastis Amsterdam

Voor een lekkere snelle hap en een ongedwongen sfeer is Pastis Amsterdam, de ideale plek voor jou en je date. Deze bar/restaurant is de 'Franse huiskamer' van Oud-West en heeft een wisselende kaart met seizoensgebonden producten, die vriendelijk geprijsd zijn.

Menu-tip: start je avond met gambakroketjes en een kaasplankje, en eindig hem met pistache-ijs.

1e Constantijn Huygensstraat 15

5 Petit Caron

Petit Caron is het zusje van Café Caron en is gevestigd in De Pijp. In de zomer kun je hier heerlijk aanschuiven op het terras, 's Winters zit je vooral erg gezellig aan de bar. Het menu van deze Petit Caron is klein, maar zéker de moeite waard.

Menu-tip: voor de oesters en haricot verts salade, kom je hier waarschijnlijk nog eens terug.

Gerard Douplein 10

6 Buffet van Odette

Of je nu uitgebreid komt dineren, zin hebt in een goed glas wijn of 's avond laat aan de bar belandt, bij Buffet van Odette kun je op elk moment van de dag met je lover terecht. Wil je dit jaar helemaal all the way gaan tijdens valentijn? Blijf dan slapen bij het prachtig ingerichte Bed en Buffet, de b&b die bij het restaurant hoort.

Menu-tip: de linzen met biet en zalm en de zeebaars met parelgort, zijn om je vingers bij af te likken.

Prinsengracht 598

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good