De mooiste fotografieboeken om bij weg te dromen

Deze boeken nemen je voor even mee naar een andere wereld

lotte van raalte   body
Lotte van Raalte

Net als mode heeft fotografie de potentie je volledig mee te nemen naar een andere wereld, waarbij je alles letterlijk bekijkt door de lens van de fotograaf. Alles om je heen lijkt voor even stil te staan wanneer je wegdroomt bij de meest bijzondere afbeeldingen. Mocht je toch niet op vakantie gaan deze zomer, laat je dan inspireren door deze bijzondere boeken waardoor je je toch nog voor even in een andere wereld waant. Van de bijzondere boeken van modefotografen als Tyler Mitchel (die geschiedenis schreef als eerste zwarte fotograaf die een Vogue US cover schoot) en Mario Sorrenti, tot de intieme portretten van Lotte van Raalte, Vivian Maier en Gordon Parks; deze vijf fotografen vertellen allemaal een bijzonder verhaal dat resulteert in deze prachtige fotografieboeken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Tyler Mitchell: 'I Can Make You Feel Good'
tyler mitchell i can make you feel good
Mendo

Tyler Mitchell schreef geschiedenis toen hij in 2018 op 23-jarige leeftijd, twee covers van Beyoncé fotografeerde voor de Amerikaanse Vogue. Hij was in de 126-jarige geschiedenis de eerste zwarte fotograaf die de cover schoot. Dankzij Queen B. Zijn werk is dromerig en ik vind het heerlijk om zwarte personen op zijn zachte manier gefotografeerd te zien worden.

shop

2 Mario Sorrenti: 'Kate'
kate door mario sorrenti
Bol.com

Prachtige intieme, nog nooit eerder gepubliceerde beelden van een jonge Kate Moss vlak voordat ze beroemd werd, geschoten door destijds haar vriendje en inmiddels iconische fotograaf Mario Sorrenti.

shop

3 Lotte van Raalte: 'Body'
lotte van raalte body
Lotte van Raalte

In Lotte haar eigen woorden: "Een ode aan het vrouwelijk lichaam door middel van naaktfotografie. Een onderzoek naar vorm, kleur, textuur en de kracht & kwetsbaarheid van menselijk naakt."

shop

4 Gordon Parks: 'The New Tide: Early Work 1940-1950'
gordon parks the new tide early work 1940 1950
Bol.com

Gordon Parks was een Amerikaanse fotograaf, muzikant, schrijver en filmregisseur. Zijn documentairefotografie is legendarisch. Mensenrechten, activisme en modefotografie, hij legde het allemaal vast. Kendrick Lamar refereerde letterlijk naar het werk van Gordon Parks in zijn videoclip Element. Leuk weetje: Gordon Parks' eerste publicatie in een modetijdschrift was in Glamour Magazine in juni 1948.

shop

5 Vivian Maier: 'The Color Work'
vivian maier the color work
Bol.com

In 2007, twee jaar voor haar dood, werden de negatieven van Vivian Meier bij een veiling gekocht en ontwikkeld door verzamelaar John Maloof. Haar foto’s gingen vervolgens volledig viral. Maier werkte haar hele leven als nanny en maakte in haar vrije tijd foto’s in New York en Chicago, wat bijzonder streetstyle beeld oplevert van de jaren ’50 tot ’80.

shop

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Feel Good