Als je van Nederlandse films houdt, kun je je hart ophalen, zoveel pareltjes komen er uit.

6 bioscoopfilms waar we naar uitkijken

Van drama tot romcom en van nieuwe Nederlandse parels tot een Amerikaanse klassieker

© Still trailer Zwaar Verliefd

Het enige lichtpuntje van het einde van de zomer? Dat je je niet meer 'schuldig' hoeft te voelen als je binnen zit (in de bios bijvoorbeeld).

Hoewel wij popcorn kanen in de bios áltijd een goed idee vinden, snappen we dat je je avonden in de zomer liever anders invult. Iets met een terras, een park of een boot. Maar! De herfst staat voor de deur en dan is een biosavond meer dan welkom, denken we zo. 

Alleen; welke films moet je dan zien? We hebben een lijstje gemaakt. Als je van Nederlandse films houdt, kun je je hart ophalen, zoveel pareltjes komen er uit. 

Doris
De Nederlandse Bridget Jones, met niet Renée Zellweger als de 'verloren, single vrouw', maar Tjitske Reidinga. De film doet naast Bridget Jones ook denken aan My Best Friend's Wedding, met Julia Roberts en Cameron Diaz in de hoofdrol. Waar het verhaal over gaat? We volgen de gescheiden Doris, die op haar 45e nogal een dipje heeft. Of zoals Doris zelf zegt: ze is een beetje een sneu geval. Ze heeft geen baan, geen man, geen geld. Gelukkig wordt ze gesteund door haar beste vriend Tim. Of nou ja, gelukkig... de vriendschap is allemaal leuk en aardig, totdat Doris gevoelens voor hem begint te krijgen, terwijl Tim al een vriendin heeft, gespeeld door Bracha van Doesburgh. 

Doris verschijnt 20 september in de bioscoop

Rafaël 
Melody Klaver en Nabil Mallat spelen de hoofdrollen in de boekverfilming van 'Rafaël.'De film is gebaseerd op de vluchtelingencrisis en vertelt het waargebeurde verhaal van twee geliefden die er alles voor over hebben om herenigd te worden. Wanneer Nizar aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij evengoed illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere, Nederlandse vrouw Winny (Klaver). 

Vanaf 11 oktober in de bioscoop 

Zwaar Verliefd 
Een heerlijke wegkijkfilm over verliefd zijn! Als het onderwerp je niet al heeft overgehaald, dan doet de cast dat wel. Wat dacht je van Jim Bakkum, Barbara Sloesen, Abbey Hoes, Kay Greidanus en Liza Sips? Zwaar Verliefd is een boekverfilming - het boek is geschreven door Chantal van Gastel - en gaat over een jonge dierenarts (Barbara Sloesen) die een labrador moet redden van een chocoladevergiftiging. Vervolgens wordt ze verliefd op Ruben (Jim Bakkum), het baasje van de hond.

Vanaf 11 oktober in de bioscoop 

Grease 
Grease bestaat veertig (!) jaar. De film die je waarschijnlijk op de basisschool voor het eerst zag (en fan van werd) kun je - vanaf 13 oktober - voor de gelegenheid op het witte doek aanschouwen. 

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Je hebt er even op moeten wachten, maar vanaf 14 november kun je naar de bioscoop om Eddie Redmayne, Jude Law en Johnny Depp de strijd met elkaar te zien aangaan in de Harry Potter spin-off. In 1927, enkele maanden na de gebeurtenissen uit de eerste film, is Gellert Grindelwald ontsnapt en is hij medestanders naar zijn kant aan het overhalen. Dit met de belofte om tovenaars te verheffen boven alle niet-magische wezens. Alle hoop om hem tegen te houden rust op zijn oude vriend Albus Dumbledore. Uiteraard is ook Newt Scamander, een voormalig leerling van Dumbledore, van de partij.

The Nutcracker and the Four Realms
Twee jaar geleden draaide de live action versie van Beauty and The Beast in de wintermaanden in de bios. Deze winter is dat The Nutcracker and the Four Realms. En net als bij Beauty and The Beast (Emma Watson, Ewan McGregor) belooft de cast veel goeds. Keira Knightley! Morgan Freeman! Mackenzie Foy (Renesmee in Twilight). 

De film draait vanaf 1 november in de bioscoop.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten