Actrice Ilse Warringa liet gisteren een andere kant van zichzelf zien in De Wereld Draait Door. Haar zingende kant. En potverdorie, dat kan ze ook al!

Actrice Ilse Warringa (alias Juf Ank) zingt prachtige versie van Willem Wilminks gedicht 'Achterlangs'

Zo laat ze zien in De Wereld Draait Door

Matthijs van Nieuwkerk had gisteren de hele cast van De Luizenmoeder op bezoek bij De Wereld Draait Door. Na de laatste reguliere aflevering werd er nagepraat over het ongekende succes van de perikelen rondom basisschool De Klimop. Maar er werd niet alleen nagepraat. Actrice Ilse Warringa liet ook een andere kant van zichzelf zien. Haar zingende kant. 

Tegeltjeswijsheden in overvloed
Juf Anks lied met de voor iedereen bekende zin 'Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent' behoort inmiddels tot ons cultureel erfoed. En dat iedereen nu spreekt over 'de pielemuis' en 'voorbips' is ook aan het NPO-programma te danken. In ieder geval genoeg wijsheden die de komende jaren op tegeltjes gezet kunnen worden.

Maar dat Ilse naast grandioos acteren ook kan zingen, was ons nog niet bekend. Daar kwamen we gisteren achter toen de actrice Willem Wilminks nummer 'Achterlangs' zong. De in 2003 overleden dichter, schrijver en zanger staat in huidig seizoen van DWDD centraal. Verschillende gasten hebben al een ode aan hem gebracht.

Potverdorie, dat klinkt goed
Gisteren was het de beurt aan Ilse, die groot fan is van Wilminks werk. Tijdens haar studie zette ze al verschillende teksten van de dichter op muziek. Daar wilde ze altijd meer mee doen, maar is er nooit van gekomen. Tot nu.

Ilse's debuut bij Matthijs in de studio, met, volgens de actrice, het mooiste gedicht van Wilmink:Wij zijn fan. En wij niet alleen: 

https://twitter.com/Vanalleswat2018/status/973634254763675648
Als afsluiter nog even een selfie van de hele cast. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten