Bringing GLAMOUR into your daily life!

Bijna identieke jurk van Maxima te zien in kerstfilm op Netflix

Die lijken verdacht veel op elkaar

© Getty Images

Sinds 17 november staat de mierzoete nieuwe kerstfilm A Christmas Prince op Netflix. Een Netflix original, waarbij de kerstige romantiek van je scherm af spat (we love it!). Leuk detail: de kledingontwerper van de film heeft zich duidelijk laten inspireren door Neerlands grootste inspiratiebron, Máxima

Kopie
In 2013 droeg Máxima tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander een koningsblauwe jurk van Jan Taminiau. Een prachtige jurk, zo vonden niet alleen wij, maar ook de kostuummakers van A Christmas Prince. In de film is bijna een exacte kopie van de jurk te zien. 

Dat lijkt op elkaar
De Zuid-Afrikaanse actrice Alice Krige speelt de rol van, hoe toepasselijk, koningin. De jurk lijkt in bijna alles op het ontwerp van Taminiau. De kleur, stof, kanten details op het bovenlijfje, broche en het blauwe gespje en sjerp lijken nagenoeg hetzelfde.

 

Zoek de verschillen
Alleen de kleur van de strepen op de sjerp verschilt van het origineel. En de sjerp hangt in plaats van om de rechter, om de linker schouder. Ook de broche verschilt iets qua grootte en is niet rechts, maar links opgespeld. Oh, en de kroon mist. 

Reactie van Taminiau
Wat Taminiau ervan vindt dat zijn jurk als gróte inspiratiebron wordt gebruikt? Niet erg, zo blijkt uit zijn reactie aan RTL Boulevard. Hij vindt het zelfs leuk dat hij de filmmakers kon inspireren.

Zie hieronder de trailer van de film. Wil je de betreffende jurk zien? Dat wordt een avondje Netflix. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten