Vanaf morgen draait eindelijk de Marvel-film Black Panther in de bioscoop. Filmcritici en fans zijn ontzettend enthousiast over de film die nu al 'de beste Marvel-film ooit' genoemd wordt.

Black Panther: 'de beste Marvel-film ooit' volgens reviews om deze redenen

De film breekt nu al records en zowel stripboek-fans en critici zijn lyrisch

© Black Panther

De tijd van alleen blanke, mannelijke superhelden is voorbij. Na het succes van Marvel’s Wonder Woman vorig jaar heeft de Amerikaanse stripuitgever een nieuwe hit te pakken: Black Panther

Broken records
Nog voordat de film in de bioscopen draait, heeft het al een record verbroken. Met meer dan vijf miljoen tweets is het de film waar dit jaar het meest over getweet is. 


Klaar met 'whitewashing'
Het is de eerste Marvel-bioscoopfilm waarbij de belangrijkste personages een Afrikaanse afkomst hebben en fans zijn er lyrisch over. De film wordt zelfs als beste Marvel-film ooit bestempeld. Met de indrukwekkende, voornamelijk donkere cast – onder wie Michael B. Jordan en Chadwick Boseman – wordt een enorm statement gemaakt.

Donkere superheld
Sinds Hancock (2008) is dit de eerste film met een donkere acteur als superheld. En hoewel Will Smith altijd een geliefde acteur blijft, moeten we zeggen dat ook Chadwick Boseman het erg goed doet in de trailer. 

Antwoord op #HollywoodSoWhite
Met deze sterrencast komt de film met een antwoord op #HollywoodSoWhite, deze hashtag was trending tijdens de Oscars vorig jaar. Maar het is meer dan dat. De regisseur van Black Panther – Ryan Coogler, ook bekend van Creed – heeft iets te vertellen met deze film.

Maatschappijkritisch
Naast spectaculaire superheldenactie levert Black Panther kritiek op de maatschappij. De fictieve staat Wakanda – waar de film zich afspeeld – is de meest technologische plek op aarde. Wakanda is zelfs zo welvarend dat het heel Afrika van armoede kan verlossen. Waarom grijpen de Wakandanen dan niet in?

Terug naar de roots
Er wordt ook veel teruggekoppeld naar Afrikaanse tradities door middel van beeldende kunsten, vechtkunsten en uitspraken. Hier is tot in de details over nagedacht met respect voor de Afrikaanse roots.

Filmposter
Zo ook in de filmposter, waarmee volgens fans een ode wordt gemaakt aan politiek activist Huey P. Newton uit de jaren ’60. Op social media wordt veel gesproken over de gelijkenissen tussen de foto van Newton en de filmposter.
#Girlpower
De film scoort wat ons betreft ook punten met de belanrgijke vrouwelijke rollen: het meesterbrein achter de hightech is hoofdpersonage T’Challa’s zusje Shuri (Letitia Wright). Ook brengt zij humor in de film, wat haar een belangrijk personage maakt. De voornaamste strijder is een vrouw: Okoye (Danai Gurira) en ook de belangrijkste spion Nakia (Lupita Nyong’o) is een vrouw. 
Awesome playlist
Nog een pluspuntje voor de film: de muziek. Wij zijn mega enthousiast over de Black Panther playlist op Spotify. Filmcomponist Ludwig Göransson heeft voor de muziek van film een combo gemaakt van Afrikaanse instrumenten en rap. Hij wist hiervoor onder andere artiesten te strikken als The Weeknd, Travis Scott en Kendrick Lamar. Love it
Follow
Black Panther draait vanaf woensdag 14 februari in de bioscoop. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten