Wie o wie zal Tiuri vertolken?

De Brief voor de Koning wordt een Netflix-serie

Wie o wie zal Tiuri gaan spelen?

De Brief voor de Koning, wie heeft het boek van Tonke Dragt niet gelezen op de basisschool? Hoe leuk dat je favoriete streamingdienst - Netflix - er nu een serie van gaat maken die straks in 190 landen te zien is?

Wie wordt Tiuri?
Het wordt helaas geen Nederlandse serie; de rechten van het boek zijn verkocht aan een Britse productiemaatschappij, bevestigt Uitgeverij Leopold. Welke Britse acteur zal de rol van Tiuri spelen? In 2008 kwam er een Nederlandse speelfilm uit van het boek, waarin Yannick van de Velde (zie hoofdbeeld) de hoofdrol vertolkte. Andere rollen waren onder anderen weggelegd voor Victor Reinier en Daan Schuurmans. 

Reken maar op heel veel mooie beelden. De opnames beginnen in het najaar in Nieuw-Zeeland. Zo kan "de magische wereld" waarin het avonturenverhaal zich afspeelt, "prachtig in beeld worden gebracht", laat Leopold weten. 

Beste kinderboek ooit
De brief voor de koning verscheen in 1962 en won in 2004 de Griffel der Griffels, de eenmalige onderscheiding voor het beste kinderboek aller tijden. Voor wie De Brief voor de Koning niet kent: het verhaal speelt zich af in een fictief ver verleden en beschrijft de gevaarlijke tocht die een schildknaap moet afleggen om een boodschap te brengen aan een koning in een afgelegen rijk. 

Wanneer de serie precies op Netflix verschijnt, is nog niet bekend.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten