De rol van Mulan voor de live-action Disneyfilm 'Mulan' is eindelijk gecast. De 30-jarige Chinese actrice Liu Yifei zal in 2018 te zien zijn in de remake.

De Chinese Liu Yifei heeft de hoofdrol in de live-action film van 'Mulan'

Het duurde een jaar voordat Disney de juiste actrice voor de rol gevonden had

© Mulan

Weet je nog toen in 2015 bekend werd dat Disney met een live-action versie van Mulan komt? Ja, dat waren wij dus ook even vergeten. Na een lange zoektocht, heeft Disney eindelijk de perfecte actrice voor de hoofdrol gevonden: Liu Yifei speelt de rol van Mulan.

Liu Yifei
De 30-jarige Chinese actrice staat door haar pure en onschuldige uiterlijk ook wel bekend als de ‘Fairy Sister’. Ze speelde onder andere in The Forbidden Kingdom met Jackie Chan en in Outcast met Nicolas Cage.

Rol van Mulan
Het duurde even (lees: een jaar) tot de makers van de remake de juiste actrice voor de rol vonden. Er was nogal een lijst aan criteria waar de hoofdrolspeelster aan moest voldoen. Zo moest ze Chinees en zowel Mandarijn, als Engels kunnen spreken. Ook lichamelijke snelheid, coördinatie en kracht waren vereisten.

Remake
Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat de remake van Mulan in de Verenigde Staten waarschijnlijk eind 2019 uitkomt. Wanneer de film in Nederlandse bioscopen draait, is nog niet bekend. Niki Caro neemt de regie op zich en Bill Kong is de uitvoerende producent. De remake is geschreven door Elizabeth Martin en Lauren Hynek

Tekenfilm
De tekenfilm gaat over de Chinese Hua Mulan. Zij wil meevechten in de oorlog, maar mag geen soldaat zijn, omdat ze een vrouw is. Daarom verkleedt ze zich als man en neemt ze de plek van haar vader in het leger in.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten