Is het je ooit opgevallen dat Cheryl Blossom in Riverdale als enige heel vaak de kleur rood draagt? Daar zit een reden achter. Die reden vertelt de actrice Madelaine Petsch aan de Amerikaanse Glamour.

Dit is de reden waarom Cheryl Blossom in Riverdale alleen maar rood draagt

En waarom we haar de komende tijd steeds minder in rood gaan zien

© Riverdale

De oplettende Riverdalefans viel het misschien al op: Cheryl Blossom draagt bijna altijd rood. Oké, de kleur staat haar heel goed, dus zo gek is het niet. Maar de actrice die Cheryl speelt, Madelaine Petsch, onthult in een interview met de Amerikaanse Glamour dat er een reden zit achter haar outfitkeuzes.

Dibs on red
Madelaine vertelt dat zij het enige personage is dat de kleur rood mag dragen in de show. Dat komt doordat de kleur gelinkt kan worden aan haar persoonlijkheid: “Vorig seizoen moest Cheryl altijd helemaal perfect zijn en alles op een rijtje hebben. Als één haar uit model was – of als ze wit droeg in plaats van rood – dan wist je dat er iets ging gebeuren.”

Riverdale
In control
De kleur rood gaat samen met controle houden. Die controle kwam overigens door Cheryls ouders: “Ze werd extreem in toom gehouden door haar ouders. Zij wilden dat ze altijd perfect was. Ik stelde me voor dat ze haar haar- en make-upteam inhuurden," aldus actrice Madelaine. 

Nieuwe kleuren
Vanaf de laatste afleveringen van het eerste seizoen maakt Cheryl zich steeds meer los uit de greep van haar ouders. Dat zie je ook in haar outfits:  “Ik heb leuk nieuws – in de volgende aflevering draag ik blauw. Dat is een groot moment voor me.”

Onafhankelijk
Het dragen van nieuwe kleuren staat voor Cheryls onafhankelijkheid. Hoewel we rood prachtig vinden bij de queen bee, zijn we erg benieuwd wat de new and improved Cheryl voor ons in petto heeft. En welke outfits ze daarbij mag dragen.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten