Het huis waar Harry Potter in de trapkast woonde staat de koop. Het huis werd in de film 'Harry Potter en de Steen der Wijzen' gebruikt als decor.

Het huis van Harry Potter staat te koop

En ja, je krijgt er ook de bezemkast bij

De woning waarin Harry Potter jarenlang leefde, staat de koop. In de film ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ wordt het huis gebruikt als set voor het woonhuis van de familie Duffeling. Harry sleet zijn dagen in de trapkast voordat hij naar toverschool Zweinstein mocht.

De woning staat bij Harry Potter-fans bekend als Ligusterlaan 4 in Klein Zanikem, maar in werkelijkheid staat het aan de Picket Post Close in Martins Heron (Bracknell), ten zuidwesten van Londen


Gerenoveerd
De woning is sinds de opnames van de film flink gerenoveerd. De binnenkant van het huis is ook niet meer te herkennen als het huis dat in 2001 werd gebruikt voor de eerste Harry Potter-film. In de productie is te zien hoe de tovernaarsleerling gedwongen wordt om onder de trap te slapen bij zijn oom Herman, zijn tante Petunia en zijn neef Dirk.

Decor
In de latere delen van de film werd het huis niet meer gebruikt als decor. De bezemkast, het huis en de hele straat zijn nagebouwd in een studio. Hier werden de scènes opgenomen voor de latere delen van de filmreeks.

De huidige bewoner kocht de woning in 2010 voor € 340.000. Het huis staat nu te koop voor omgerekend € 555.000. Naast een grote woonkamer, keuken, eetkamer en badkamer op de begane grond, krijg je bij het huis dus een bijzonder verhaal.
 

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten