We spreken Tempa-presentator Kaj over het programma en zijn liefdesleven: wordt hij snel verliefd?

Kaj Gorgels presenteert samen met Yolanthe Sneijder-Cabau nieuwe editie Temptation Island: “Ik zou ook meedoen als verleider”

We spreken Kaj over het programma en zijn liefdesleven: wordt hij snel verliefd?


Voor iedereen die bang is in een zwart gat te vallen als Temptation Island straks is afgelopen: dat val je niet. Donderdag 7 juni start alweer een nieuw, extra seizoen, maar dan een tikkie anders.

Niet op televisie, alleen bij Videoland. Niet met Belgen, alleen met Nederlanders. Niet in Thailand, maar in Mexico. Niet met Annelien Coorevits en Rick Brandsteder, maar met Yolanthe Sneijder-Cabau en Kaj Gorgels én met nieuwe elementen die voor een hoop opschudding gaan zorgen.

Kaj, Temptationfan van het eerste uur, mag zich onderhand een echte Tempa-expert noemen: na programma’s als De Beste Verleiders en I Love You Tattoo, is het nu tijd voor het echte werk: dinsdag vliegt hij naar Mexico voor de opnames.

Maar eerst: een tussenstop voor een gesprek met ons over Temptation Island en, vooruit, z’n liefdesleven komt ook even ter sprake. Zou hij meedoen? De lakens met iemand delen voor het oog van de camera? Hoe verleidt hij zelf vrouwen? Wordt hij snel verliefd?

Waarom ben jij dé perfecte Temptation Island-presentator?
“Perfect, perfect; dat wil ik nu ook weer niet zeggen. Ik ben fan van het programma en ken het erg goed. Ik denk dat ik me goed kan inleven in de kandidaten en ze bij vlagen een luisterend oor kan bieden. Als de mannen heftige beelden te zien krijgen, dan voelen ze zich bij mij genoeg vertrouwd om vrijuit te praten. Als presentator wil je dat kandidaten hun gevoel beschrijven: wat gaat er door je heen? Waarom heb je die keuzes gemaakt? Tijdens een kampvuur moet je wel kunnen doorvragen en ik denk dat ik dat goed aanvoel.”

Ga je het anders aanpakken dan Rick Brandsteder?
“Ik ga meerdere shirts meenemen; bij Rick zit er wel eens een zweetvlekje op. Ik heb ook tegen hem gezegd: ‘luister, ik neem een grote handdoek mee en elke keer voordat ik een introshot ga opnemen, droog ik me even af.’ Ik ben ook iets luchtiger en maak meer grapjes. Verder is het format hetzelfde als het televisieseizoen; ik kan dus niet ineens zelf gaan verleiden of ’s nachts langs de kamers om aan te kloppen. Ik wil achter de schermen ook wat vlogs maken. Alhoewel; ik wil niks weggeven van het programma, dus het wordt dan meer een reisverslag van Mexico.”

Tomas en Joshua raden het iedereen aan om mee te doen als verleider. Is het iets voor jou?
“Als verleider lijkt meedoen me wel lachen. Je moet het zo zien: als jonge vent van negentien of twintig zit je achter de vrouwen aan. In het programma doe je dus niet anders. Daarbij kun je jezelf goed profileren: als je er tijdens het quoten uitspringt en je betrokken bent bij een van de dames, dan kan het programma zeker iets voor je doen. Niet alleen negatief. Die jongens krijgen een enorme boost; ze worden populair en krijgen er veel volgers bij. Kijk naar Merijn van vorig jaar. Hij was al semi-dj, maar wordt door het programma veel meer geboekt.”

Zou je dan ook ook achter vrouwen aangaan die niet je types zijn?
“Kijk; je gaat er als verleider naartoe. De bedoeling is dat je die meiden op de proef stelt. Hoe doe je dat? Door ze te paaien, complimentjes te geven en ze te versieren. Dan beginnen ze je leuk te vinden en worden ze op de proef gesteld. Ik zou het zelf wel lastig vinden, want je speelt toneel voor een bepaalde periode. Gino zei bij Temptation Talk dat hij het toneel spelen ook lastig vond. Toen hij Deborah beter leerde kennen en er een persoonlijke band ontstond, dacht hij ook: shit.”

En zou je als koppel meedoen?
“Absoluut niet. Als je als jonge vent twaalf mooie vrouwen voor je neus krijgt, lijkt het me lastig om je in te houden. Ik zou mezelf niet op de proef durven stellen. Ik snap Jeremy wel. Vanessa zegt dat je de verleiding moet toestaan en kunnen weerstaan, terwijl ik denk: als een vrouw met haar borsten voor je staat, is het helemaal niet onverstandig om even naar links te kijken, want geloof me: anders gaat er echt wel een stemmetje door je hoofd dat zegt: misschien moet ik ze even twee seconden aanraken.”

Wat voor type vrouwen zouden gevaarlijk zijn als je als stel meedoet aan Temptation?
Lieve, zorgzame vrouwen die charisma hebben, zoals Laetitia. Ze teast en lacht veel. Ze is lief, maar toch ook weer stout. Een naïef, stoute vrouw; daar zou ik het zwaar mee krijgen.”

Ben je wel eens vreemd gegaan?
“Nee, niet echt. Vroeger tijdens scharrelrelaties is het wel eens gebeurd. Er is een ongeschreven regel dat je op een bepaald punt tijdens het daten niet meer met anderen gaat, maar – hoewel dat niet écht vreemdgaan is – is dat wel eens voorgekomen.”

"Ik hou van gekke vrouwen"

Wat vind je het smeuïgste moment van het seizoen dat nu op televisie is?
“Ik ben fan van onze Tim. Fan is een groot woord, maar ik moet wel erg om die jongen lachen. Ik denk dat iedereen blij is dat hij in het programma zit omdat hij voor zoveel opschudding zorgt. Ik heb nog nooit in m’n leven iemand zo zien kantelen; hij heeft een backflip gemaakt. Toen ik zijn omslag zag, dacht ik: dat kan niet helemaal kloppen. Maar bij Temptation Talk sprak ik hem en dan blijkt toch echt dat het klopt. Hij zei dat hij gewoon heel erg snel verliefd is geworden op iemand anders.”

Zou jij verliefd kunnen worden op Temptation Island?
“Ik heb vakantieliefdes gehad die super intens waren. Dat komt door het weer, de situatie waarin je zit en het feit dat je 24 uur met elkaar optrekt. Je leert elkaar dus in korte tijd goed kennen. Ik denk dat het goed mogelijk is dat je in korte tijd gevoelens voor iemand krijgt. Ik ben alleen alweer twee jaar vrijgezel, dus ik denk dat het bij mij wat langer duurt. Stel ik word op een eiland gezet en het klikt heel erg goed met een leuke meid, dan kan het in een dag gebeurd zijn wat gevoelens betreft. Maar over het algemeen word ik niet snel verliefd. Of ik ben de juiste nog niet tegengekomen.”

Stel je doet de casting voor een VIP seizoen. Wie zou je naar het eiland sturen?
“Weet je wat grappig is: Yolanthe zei tegen me dat ze er wel aan mee zou willen doen. Ze heeft alleen een carrière en kinderen, dus meedoen kan niet en gaat ze daarom ook nooit doen, maar naar Wesley en Yolanthe ben ik wel benieuwd. Monica is erg fan van het programma. Peter Jan Rens en Virginia zeggen overal ja op, dus wie weet. Lil' Kleine en Jamie Vaes wil ik ook wel zien. Geraldine en Kim Feenstra mogen gaan verleiden, en Chantal Janzen, voor de wat oudere mannen. Ik vind veel bekende vrouwen knap.”

"Ik krijg veel gekke berichten DM's"

Met wie van de bekende vrouwen zou je op dreamdate willen?
“Als ik één iemand mag kiezen, dan Geraldine Kemper. Ze is heel gezellig en je kunt met haar lachen. Eigenlijk vind ik humor het belangrijkst. Uiterlijk boeit me niet. Nee, grapje, Geraldine ziet er ook hartstikke leuk uit. Ik hou van gekke vrouwen. Vrouwen die niet bezig zijn met hun galajurk.”

Alle deelnemers zeggen van tevoren dat ze geen seks gaan hebben op televisie. Uiteindelijk gaan de meesten voor de bijl. Wat zou jij doen?
"
Als je twaalf wodka in je mik hebt en er ligt een leuke dame op je schoot, dan kan ik me voorstellen dat er een moment van verzwakking komt. Ik kan me ook voorstellen dat je de camera’s op een gegeven moment vergeet. Zeker als er drank in het spel is. Ik zou van tevoren ook zeggen dat ik echt geen seks ga hebben op televisie, maar ik snap wel dat het gebeurt. Iedereen loopt elkaar anderhalve week op te geilen. Dan komt er echt wel een moment waarop je jezelf niet onder controle hebt. We zijn allemaal mensen.”

Hoe verleid je zelf vrouwen?
Ik zet mezelf vaak voor lul. Volgens mij werkt zelfspot goed bij vrouwen. Je moet jezelf niet te tof vinden. Ik moet het vooral van m’n babbel hebben. Ik lul gewoon net zoveel totdat ze denkt: hij is lelijk, maar we hebben het wel gezellig.”

"Er zijn bepaalde gimmicks toegevoegd die ik geniaal vind"

Ik lees overal dat je nu absoluut geen relatie wil. Alleen one night stands. Hoe zit dat?
Dat is een beetje uit zijn verband gerukt. Ik ben vrijgezel, dus dan komt het wel eens voor dat je een one night stand hebt, maar ik ga niet als een gek iedere avond m’n telefoon langs van: wie kan ik bellen? Het gebeurt of het gebeurt niet. Je hebt mensen die denken: goh, ik ben nu twee jaar single, een relatie wordt wel weer tijd. Dat heb ik niet. Ik denk er niet bij na. Als ik iemand tegenkom die ik helemaal te gek vind, dan vind ik een relatie ook prima.”

Je krijgt vast een hoop direct messages. Ga je daarop in?
Nee. Alhoewel; als een waanzinnig knappe vrouw stuurt: he Kaj, hoe is het?, dan reageer ik heus wel met: ja goed, met jou? Ik krijg veel gekke berichten. Soms begint het casual: hé, hoe is het? Als ik dan niet reageer, krijg ik een foto van haar tieten met de tekst: heb ik nu wel je aandacht? Dan reageer ik nog steeds niet en dan krijg ik een foto dat ze naakt voor de douche staat. Dan maak ik een print screen en stuur ik ‘m naar al m’n vrienden. Nee, grapje. Ik reageer er niet op, maar ik vind het wel vermakelijk. Ik heb een lijst met honderden berichten in m’n privé-inbox waar ik wel eens doorheen scrol als ik in bed lig. Er is een vrouw van rond de dertig die me dagelijks lappen teksten stuurt. Zo van: ‘Hoi, het is lekker weer vandaag. Ik ga zus en zo doen, een hele fijne dag nog.” Ze geeft me soms zelfs documentairetips, waar ik vervolgens niks mee doe. Ik reageer er nooit op, maar ze ziet dat ik het bekeken heb, dus dat voedt haar om te blijven sturen. Ze denkt misschien: hij leest het, dus ik heb z’n dag weer goed gemaakt, en dat is nog waar ook.”

Tot slot: gaat de Videoland-versie heftiger worden dan het seizoen dat nu op televisie is?
Het wordt facking vet. Er zijn bepaalde gimmicks toegevoegd die ik geniaal vind. Daar heb ik nu al zin in, maar ik mag er nog niks over zeggen. De kandidaten weten ook nog niets van die elementen. Alleen op basis daarvan kan ik al zeggen dat het seizoen weer voor een hoop opschudding gaat zorgen.”

Vanaf donderdag 7 juni is Temptation Island wekelijks te zien bij Videoland.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten