In september werd bekend dat de makers van Riverdale met CW een spin-off van Sabrina The Teenage Witch maken. Nu blijkt Netflix twee seizoenen besteld te hebben.

Netflix bestelt twee seizoenen van de spin-off van 'Sabrina The Teenage Witch'

En dat terwijl CW eigenlijk samen met de makers van Riverdale aan de slag zou gaan

© Sabrina The Teenage Witch

Sinds bekend werd dat de makers van Riverdale met een spin-off van Sabrina The Teenage Witch komen, kijken wij vol smart uit naar meer informatie. Nu weten we eindelijk iets meer: Netflix heeft de eerste twee seizoenen van de serie gekocht.

Overname
De serie is gebaseerd op de stripverhalen The Chilling Adventures of Sabrina, die onderdeel uitmaken van de Archie Comics (jawel, van Riverdale!). In september werd bekend dat het Amerikaanse The CW Television Network de serie zou maken, nu blijkt dat Netflix het project heeft overgenomen.

Twee seizoenen
De twee seizoenen die Netflix heeft besteld, bevatten volgens The Hollywood Reporter elk tien afleveringen. Aanstaande maandag beginnen de schrijvers aan de serie.

Instagrampost
Één van de makers van Riverdale, Roberto Aguirre-Sacasa, laat zijn enthousiasme over de nieuwe serie al doorschemeren in een Instagrampost. Een foto laat stripversie-Sabrina zien met de tekst “Ontmoet het nieuwe lid van onze groep… Sabrina de tiener-heks!”

Alles omgooien?
Of Netflix de naam, castinglijst, inhoud en verschijningsdatum van CW aanhoudt, is nog niet bekend. In september kreeg de spin-off van CW de naam The Chilling Adventures of Sabrina. Ook stelde het televisienetwerk al een lijst samen met actrices die Sabrina kunnen spelen.

Inhoud
Inhoudelijk zou de spin-off in eerste instantie gaan over de avonturen van Sabrina. Daarbij zou gefocust worden op haar struggle als half heks, half mens. Volgens datzelfde plan krijgt de serie een horrorinslag en is de verschijningsdatum in ieder geval in 2018.

Sabrina The Teenage Witch
De originele serie, die gebaseerd is op de stripverhalen over Sabrina, was populair in de jaren ’90. Dit verhaal draait om de tiener Sabrina Spellman, die erachter komt dat ze half heks is. Haar tantes Hilda en Zelda helpen haar om te gaan met tovenarij, terwijl ze tegelijkertijd moet dealen met de gebruikelijke puberproblemen.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten