House of Cards gaat door, zonder Kevin Spacey. Netflix maakt bekend dat het zesde en laatste seizoen wél gemaakt wordt, maar minder afleveringen bevat dan verwacht.

Netflix bevestigt: 'House of Cards' gaat door zonder Kevin Spacey

Het laatste seizoen telt ook minder afleveringen, helaas

© House of Cards

Kevin Spacey mag dan uit de serie House of Cards zijn gezet, the show must go on. Netflix bevestigt dat het zesde seizoen van de serie geproduceerd wordt, zónder de bekende acteur.

Zesde seizoen
Eerder was al bekend dat het zesde seizoen van House of Cards ook meteen de laatste is. Maar met het ontslag van Kevin Spacey, die de hoofdrol speelde, bestond de kans dat het zesde seizoen er überhaupt niet meer kwam.

Minder afleveringen
Het politieke drama gaat verder in 2018 met minder afleveringen dan verwacht. Netflix geeft aan dat het laatste seizoen maar acht afleveringen bevat, terwijl dat er eerder dertien zouden zijn.

Frank Underwood
Het probleem blijft dat Kevin Spacey de rol van één van de belangrijkste personages speelde. Het is nog niet bekend hoe het ontbreken van Frank Underwood wordt opgelost in de serie. Wel wordt de rol van Claire Underwood (gespeeld door Robin Wright) nog groter dan voorheen. De focus komt nu op haar te liggen. 

House of Cards

Beschuldigingen
Kevin Spacey is de afgelopen maanden meerdere keren beschuldigd van seksueel misbruik. De eerste persoon die openlijk zijn verhaal deed over de acteur, is Anthony Rapp. Hij vertelde de Amerikaanse Buzzfeed dat Spacey hem in 1986 heeft aangerand, toen Rapp veertien jaar oud was.

Aangifte
Ondertussen hebben meer dan tien mannen verklaard seksueel geïntimideerd of aangerand te zijn door de acteur. Acht medewerkers van House of Cards deden aangifte tegen Spacey.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten