Glamour's Elke bespreekt de hoogte- en dieptepunten van de nieuwste aflevering van Riverdale. Vandaag: aflevering 4: The Town That Dreaded Sundown

Riverdale talk: gedachten en theorieën over 'The Town That Dreaded Sundown'

Let op, spoilergevaar!

© Riverdale

TGIF, move over voor Thank God It’s Thursday. Mijn chillste moment in de week is wanneer ik van een nieuwe aflevering van Riverdale geniet. En iedere keer als ik weer een kijkje in het leven van Betty, Jughead, Veronica en Archie heb genomen, komt de detective in mij naar boven en probeer ik de mysteries van het stadje eigenhandig te ontrafelen.

Ik zou honderden pagina’s kunnen vullen met mijn theorieën en meningen over alle drama in Riverdale. Doe ik niet. In plaats daarvan som ik een paar gedachtes en theorieën op over de vorige aflevering. Iedereen die de laatste aflevering van Riverdale nog niet bekeken heeft (hoe dan?): je wilt hier waarschijnlijk afhaken, want spoilergevaar.

Niet afgehaakt? Mooi zo, let’s talk Riverdale aflevering 4: The Town That Dreaded Sundown.

1 Good boy gone bad
Seriously, 'dark Archie'. Wie ben je en wat heb je met de oude Archie gedaan? Je weet wel, de jongen die gevoelige liedjes zong, op zijn gitaar speelde en nooit een vlieg kwaad deed. Ik ben de laatste die beweert dat het bad boy imago hem niet goed staat (need I remind you aan de douchescène van 2x01?).

Met een knuppel op pad gaan is één ding, maar een pistool in het gezicht van andere tieners zwaaien en een georganiseerd straatgevecht? Not cool. Dit is niet de Fight Club, Archie. Je bent een tiener, er is een reden waarom je een nep ID nodig hebt om een geweer aan te schaffen.

2 Serial killer on the loose
Is er nog iemand volledig geschokt dat het neerschieten van mensen maar niet ophoudt? En dat er een seriemoordenaar ongestoord mensen doodt in het stadje? Of in ieder geval een poging tót doet. Want als dit een serieuze seriemoordenaar is, is hij er niet zo goed in. De enige die hij succesvol gedood heeft, is Ms. Grundy.

En valt het nog iemand op dat de manier waarop hij haar vermoordde uiterst verdacht is? Misschien is het mijn liefde voor Baantjer, CSI en Sherlock, maar de moord op onze pedofiele docente voelt anders dan bij de andere slachtoffers. Persoonlijker. Emotioneler. Verontrustender. Riverdale goes Criminal Minds.

3 The Riverdale Code
Kunnen we het even hebben over de code die Betty moet kraken? Wat een heerlijke twist. De Da Vinci Code is er niets bij. Hoe creepy en stalkerig is de brief van Black Hood overigens? Één vraag lijkt belangrijk: waarom is hij zo geobsedeerd door Betty? Dat kan toch niet alleen aan haar speech liggen?

Hij wil duidelijk contact met haar. Want hallo, hij bélt haar zelfs, Pretty Little Liars-style. En hij weet dingen van haar verleden. Hoe wist hij dat Betty vroeger altijd de Nancy Drew Secret-Code Activity Book las? Mijn theorie: dit heeft iets te maken met Betty’s mysterieuze oudere broer, die we nu wel eindelijk een keer willen zien.

4 Parents from hell
In het eerste seizoen vond ik Hermione Lodge een coole moeder. Ze leek me een sterke, onafhankelijke vrouw. Maar serieus, ze is opeens veranderd in een stone hearted bitch. En hoe ze tegen Veronica doet! Dit is geen moeder-dochterrelatie meer. Hermione is veranderd in Regina George.

Dan de andere Lodge-ouder: Hiram. O man, hij is up to no good, dat weet iedereen. Krijgt nog iemand de kriebels van dat schilderij van Veronica in zijn kantoortje? En iedere keer als Ronnie ‘daddy’ zegt? Ugh.

5 Bughead is gedoemd
Laten we het beestje maar bij zijn naam noemen. Betty en Jugheads relatie is gedoemd. Dit gaat fout. We wisten dat er een Romeo en Julia-achtig tafereel aan zat te komen. Maar eerlijk, kunnen ze zich hier niet doorheen slaan?

Wáárom liegen ze tegen elkaar? En why oh why laat Jughead zijn (heel toevallig bloedmooie) new friend Toni tussen hem en Betty komen? Want mark my words, dat gaat gebeuren. Persoonlijk wilde ik haar door het scherm heen bitchslappen toen ze Betty’s paardenstaart beledigde. Hoe durft ze. Zoek je eigen vriendje, meid.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten