Kimberly (26) kreeg tot verbazing van de coaches en Twitteraars niet genoeg stemmen van de kijkers. "Dit is idioot," reageerde Anouk. Wat ging er mis? Een reeks speculaties.

Technische storing of pech? Waarom favoriet Kimberly eruit ligt bij The Voice of Holland

"Het is gewoon een idioot volk, they don't know," aldus Anouk

De zangeres met wekelijks de hoogste cijfers moest The Voice of Holland vlak voor de finale verlaten. Kimberly (26) kreeg tot verbazing van de coaches en Twitteraars niet genoeg stemmen van de kijkers. "Dit is idioot," reageerde Anouk. Wat ging er mis? Hieronder een reeks speculaties. 

Idioot volk
Anouk pakte tijdens de uitzending haar moment om te zeggen hoe geshockeerd ze was, en deed dat - zoals altijd - op geheel eigen wijze: "Hoe is het mogelijk dat een van de beste artiesten eruit gaat? Ik vind dat onbegrijpelijk. Dat gaat er mis als wij geen punten mogen geven. Het is gewoon een idioot volk, they don't know. Dit is hetzelfde als je mensen het songfestivalliedje laat kiezen. Dat moet je aan mensen overlaten die er een beetje verstand van hebben. Ik vind het heel erg."

Twitteraars zijn het met de zangeres eens.Storing
Aan de populariteit van Kimberly ligt het niet, zou je denken. Waar dan wel aan? Er was sprake van een technische storing, klonk het in de digitale wandelgangen. Het probleem: stemmers kregen wel een reactie-sms als ze op andere kandidaten stemden, maar in het geval van Kimberly bleef een automatisch respons uit.

RTL is erachter aan gegaan en de storing blijkt niet het geval. Jamai vertelt in RTL Boulevard: "Dat mensen geen bevestigings-sms kregen, kan twee oorzaken hebben. Of ze waren te laat met stemmen, of hun telefoonnummer is geblokkeerd tegen dit soort betaalde telefoondiensten." 

Jamai's verklaring
Jamai zegt eveneens dat Kimberly een van de beste vocalisten is. Hij speculeert: "Mensen zitten op de bank en denken: zij heeft zoveel talent, dat komt wel goed. Men kiest meer voor the underdog, voor mensen die het steuntje in de rug nodig hebben. 

De publiekslieveling hoeft echter niet altijd de beste te zijn, merkt RTL Boulevard presentator Frank Dane terecht op: "Daar ben jij een mooi voorbeeld van," wijzend naar Jamai, waarop hij antwoordt: "Ja, Hind was bij Idols 1 vocaal gezien veel beter."

Stemmers
Dat een favoriet het veld moet ruimen, gebeurt volgens Jamai al seizoenen lang. Je moet er immers rekening mee houden dat niet alle 2 miljoen kijkers ook daadwerkelijk hun telefoon pakken om te stemmen. Of zoals het op Twitter klinkt: 


Jim van der Zee, Demi van Wijngaarden, Nienke Wijnhoven en Samantha Steenwijk staan volgende week wél in de finale van The Voice of Holland.

Kimberly na The Voice
Toch ook nog goed nieuws voor Kimberly: ze is een van de special guests tijdens de concerten van Ladies of Soul in maart in de Ziggo Dome. Bekijk hieronder Kimberly's beste optreden: Earth Song van Michael Jackson

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten