Bringing GLAMOUR into your daily life!

Wat een indrukwekkend (en onverwachts) interview: Mart uit Hello Goodbye was eerst een meisje

Mart, wat een bewondering hebben wij voor jou!

Sinds 7 september kunnen we wekelijks weer genieten van de eerlijke, indrukwekkende en hartverwarmende televisie in het NPO-programma Hello Goodbye. Joris Linssen is terug op zijn oude nest en daar zijn wij maar wat blij mee. Want Joris krijgt dingen los in mensen. Door zijn manier van vragen stellen, durven mensen zich open te stellen. Zo ook in de aflevering van afgelopen donderdag.  

Mart, wat ben jij positief en dapper
Zoals altijd was het afgelopen donderdag weer een mooie aflevering, maar Mart zorgde voor een speciaal moment. Een onverwachts open gesprek, waar Mart zijn indrukwekkende levensverhaal durfde te vertellen: 

Een moeilijk besefmoment
Waar Joris eerst vraagt op wie Mart aan het wachten is, lijkt het in eerste instantie een gewoon 'Hello Goodbye-interview' te worden. Tot het moment dat Mart denkt 'fack it' en begint te vertellen over zijn transitieperiode van vrouw naar man.

Van Minke naar Mart
"Het maakt me eigenlijk ook niet uit als mensen het weten. Ik ben geboren als meisje. Dat is best wel kut als je daar achter komt.", aldus Mart. Hij vertelt ook over de hechte band met zijn moeder: "Mijn moeder is altijd meegeweest naar het ziekenhuis en heeft me altijd gesteund."

Ik dacht dat ik een jongen was
Mart had al op jonge leeftijd door dat hij in het verkeerde lichaam was geboren. "In groep drie vond ik het heel raar dat ik de jongens kleedkamer werd uitgezet. Ik dacht oprecht dat ik daar thuishoorde, ik dacht dat ik een jongen was." 

Ik wist het zeker
Nadat hij een programma over transgenders op televisie zag, wist Mart het zeker. Een week later zat hij bij de huisarts en begon het transitietraject. Heel relaxt vertelt hij dat hij het daarna gelijk op school had verteld. "Daar had ik totaal geen problemen mee", aldus de jongen.

Trots op mezelf
Als laatste vraag Joris of Mart gelukkig is. Hij sluit af met de mooie woorden: "Ik ben super gelukkig en ben ook wel trots op mezelf". Meer dan terecht, Mart. Wat ben jij een gouden jongen en wat hebben wij een respect voor jouw openheid.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten