De hoofdrolspelers Armie Hammer (31) en Timothée Chalamet (22) mochten samen voor de opnames een maand in Italië doorbrengen.

Wordt Call Me By Your Name de meest geprezen en Oscar-film van 2018?

Alleen maar lovende kritieken voor deze film

'Call Me By Your Name' is een zeldzaamheid, een Italiaanse liefdesfilm die zo veel schoonheid en wijsheid herbergt, dat je zwevend de bioscoop verlaat, aldus Trouw. Het is van de tientallen lovende recensies die deze verfilming van het gelijknamige boek van Egyptisch-Amerikaanse schrijver André Aciman al heeft gekregen.

Zomerliefde
De Italiaanse regisseur Luca Guadagnino (van onder andere A Bigger Splash, ook al zo mooi gefilmd) vertelt het verhaal van de 17-jarige Italiaanse Elio. We schrijven 1983. Elio's vader, een archeologieprofessor, nodigt elke zomer een goede student uit bij hem thuis en dit jaar komt de veelbelovende Amerikaanse Oliver hem helpen met zijn onderzoeken. Elio en Oliver fietsen, zwemmen, lezen en versieren meisjes met z'n tweeën, maar vallen ondertussen als een blok voor elkaar.  

Maand voorbereiding
De hoofdrolspelers Armie Hammer (31) en Timothée Chalamet (22) mochten samen voor de opnames een maand in Italië doorbrengen. De hoop van de regisseur was dat de acteurs hun relatie op beeld beter over konden brengen. De twee hebben onder andere álle bokswedstrijden van Mike Tyson gekeken, Armie is namelijk een grote boksfan. 

Geen machtsmisbruik
Volkskrant citeert de acteurs uit een persconferentie, want ondanks het leeftijdsverschil tussen de personages neigt hun romance nergens naar machtsmisbruik - de acteurs vonden het belangrijk om die suggestie volledig uit de weg te gaan. 'Het is een onverklaarbare en onverwachte aantrekkingskracht', zegt Hammer. 'Ze bevinden zich in verschillende levensfasen. Oliver heeft mogelijk eerder iets vergelijkbaars met een man beleefd, Elio is heel jeugdig en onschuldig, maar duikt er open in. Het mag geen moment voelen alsof Oliver een of ander wellustig figuur is die Elio verovert. De schoonheid van deze relatie zit in hun wederzijdse aantrekkingskracht.' Ook om te janken zo mooi: de soundtrack van de Amerikaanse singer-songwriter Sufjan Stevens. Samen met het pianospel door de film heen, laten deze liedjes de scènes nog meer op je inhakken. 


Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten