Grote kans dat sommige personages na zeven jaar Penoza bij je zijn weggezakt. Daarom - ter nagedachtenis van de serie, ha-ha - een lijst met acteurs slash personages bij wie je denkt: ooooooohja!

Huilen! Penoza is niet meer, daarom: herinneringen ophalen met personages die je even vergeten was

Spoiler-alert: wie de laatste aflevering van Penoza nog niet heeft gezien - of Penoza in z'n geheel nog wil zien, moet wegklikken. 

Zondagavond rond 21:00 kreeg ik altijd een lichtelijk euforisch gevoel - het begint bijna! Dat gevoel maakte wel al gauw plaats voor een drie kwartier durende adrenalinestoot.

Hóe spannend was Penoza? Was ja, helaas. Na vijf seizoenen viel het doek gisteravond definitief.

Naar het witte doek
Althans, voor de serie. Er is goede hoop op een bioscoopfilm. "Er wordt al aan geschreven, maar het hangt af van de financiën. Het moet echt perfect zijn," gaf Monic Hendrickx eerder aan.

En het eind, het eind, of beter gezegd: het open einde is gelukkig ook voer voor een nieuw verhaal. De lege kist + de geopende ogen van Carmen = hallo Carmen 'niet-kapot-te-krijgen' van Walraven op het witte doek? Fingers crossed. 

Beste scène
Penoza is wat mij betreft zo goed vanwege de onvoorspelbaarheid. Waar in andere series de geliefde good guys vaak overleven, maken de kogels in Penoza geen onderscheid tussen goed en kwaad. 

Met als absolute nummer één de scène waarin Berry Storm neerknalt. Tot het laatste moment hoopte ik op een plottwist - zet de moord in scène, vlucht naar het buitenland! -, maar ik besefte dat Nathalie of Phileine er dan aan zou gaan. Ik haatte Berry en ik begreep Berry. 

Ohja-moment
Door deze onvoorspelbaarheid passeerden heel wat bekende koppen de revue. Grote kans dat sommige personages na zeven jaar Penoza bij je zijn weggezakt. Daarom - ter nagedachtenis aan de serie, ha-ha - een lijst met acteurs slash personages bij wie je denkt: ooooooohja!  

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten