De leukste terrassen in Nederland: op deze terrasjes kom je deze nazomer wel door

De zon in je gezicht, een koud speciaalbiertje in je hand en hapjes op tafel - wat wil een mens nog meer?

stoelen
Andriy OnufriyenkoGetty Images

We mogen weer! Als we ergens een zomers gevoel van krijgen, dan is het wel eindeloos terrassen in het zonnetje met een koud biertje (of een cocktail, colaatje of glas water) en wat hapjes. Nu het door het coronavirus niet verstandig is om naar het buitenland te gaan, moeten we het doen met vakantie in eigen land. Of je nu op de fiets stapt en je een gezellig terras in je eigen stad bezoekt óf het moois dat Nederland te bieden heeft wat verder weg opzoekt; bij deze terrasjes zit je deze (na)zomer in ieder geval goed.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Noorderlicht - Amsterdam

Als je summer vibes wil krijgen in de Nederlandse hoofdstad, dan moet je eens naar Amsterdam Noord gaan. Je vindt hier allerlei mooie plekjes aan het water, zoals Noorderlicht.

2 Opoe Sientje - Nijmegen

Het cultureel terras De Kaaij is dit jaar helaas gesloten vanwege de coronacrisis, maar gelukkig is de museumboot Opoe Sientje wél open. Terrassen op een boot aan het Waalstrand - klinkt als een prima manier om een dagje door te brengen, toch?

3 Stadsvilla Sonsbeek - Arnhem

Voor de natuurliefhebbers en wandelaars: naar eigen zeggen heeft Stadsvilla Sonsbeek "het mooiste stadspark van Nederland." Ideaal voor het vakantie-in-eigen-land gevoel.

4 NENI - Amsterdam

Het zonnige terras voor het Olympisch Stadion is deze zomer van 17:00 tot 00:00 geopend. Bestel een kan huisgemaakte sangria en NENI's beroemde foccacia dough pizza en je avond is geslaagd.

5 DOT - Groningen
Dit bericht bekijken op Instagram

Livin' la vida loca!

Een bericht gedeeld door DOT (@dotgroningen) op

Bij DOT hangt zoveel creativiteit in de lucht, dat je ter plekke geïnspireerd raakt. Je kunt hier chillen in een beschilderde container, speciaalbiertjes drinken in old school picknickbanken en een film kijken in de dome.

7 Thuishaven - Amsterdam
Dit bericht bekijken op Instagram

Vanavond gaan de lampen weer aan 🌜#thuishaven #terras

Een bericht gedeeld door Thuishaven (@thuishaven) op

We kennen Thuishaven als festival, maar aangezien we het deze zomer zonder festivals moeten doen, is het terrein omgebouwd tot een gigantisch terras. Krijg je toch nog een beetje festival feelings, maar dan corona-proof.

8 Vogelstruys - Maastricht

Als het om terrassen gaat, wint Maastricht de hoofdprijs. De stad zit vol met prachtige panden, mooie pleinen en gezellige terrassen. Je vindt Vogelstruysop het mooie Vrijthof, inclusief gezellig terrasje van waaruit je kunt genieten van locale biertjes en 'mensen kijken'.

9 Het Prentenkabinet - Leiden

Bij Het Prentenkabinet kun je niet alleen terrassen op locatie, maar kun je ook op bijzondere privéuitjes, zoals met z'n tweeën dineren op een boot óf in een Volkswagen busje.

11 Restaurant Brick - Haarlem

Brick bevindt zich niet alleen op een mooie locatie, maar heeft ook nog eens een dakterras waar je deze zomer príma kunt vertoeven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur