De beste money podcasts om meer te leren over geld (verdienen)

Money money money, ain't it funny?

cool young woman in pink fur coat with smartphone
We AreGetty Images

Geld. We willen het allemaal. En het liefst zo veel mogelijk. Kennis over geldzaken kan behoorlijk voordelig zijn. Een goede manier om iets op te steken, is via podcasts. Daarom hebben we een paar goede podcasts over money verzameld. Luister ze tijdens een wandeling of wanneer je even een uurtje niets te doen hebt - en voilà, je hebt weer wat bijgeleerd!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 PorteRenee
Dit bericht bekijken op Instagram

Een tijd geleden interviewde ik voor een podcast een vrouw genaamd Yvonne. Ze was fanatiek aan het sparen en aan het werken aan een vervroegd pensioen, zodat ze tegelijk met haar oudere man met pensioen kon.Ik weet nog dat ik enthousiast thuis kwam na een bezoek aan haar. Niet alleen was ze ontzettend lief, had ze een geweldige lach, maar ze was ook zo positief. Ja, ze moest veel geld wegleggen en ja het vroeg best wel watvan haar bedrijf en van haarzelf, maar ze zag die toekomst met haar man helemaal voor zich. Alles werd anders toen hij een tijdje geleden getroffen werd door heftige gezondheidsproblemen.Zo ernstig dat hun leven volledig op zijn kop stond. Yvonne en ik stuurden elkaar wat berichtjes en ik dacht: wat is geld dan toch irrelevant. Tot zij uitlegde dat het hele huis verbouwd moest worden zodat haar man weer naar huis kon komen.Ze vertelde over de kosten, de vergunningen, de aannemers en de bank en een kluw aan regels. Ze bleef zo positief en zei: we hebben geluk dat we dit kunnen doen. Dat we financieel die ruimte hebben en dat we vrij wonen, waardoorwe de ruimte hebben om genoeg extra ruimte te creëren. En ik voelde niet alleen: wat een lieve en sterke vrouw is dit, maar ook: geld is niet irrelevant. Niet veel later stuitte ik op deze quote, die hier heel goed bij paste. Het leven is wat gebeurt,wanneer je andere plannen maakt. Nog zo'n cliché en net zo waar. Dit is nu waarom je aan je financiële situatie werkt. Die vraag krijg ik vaak: waarom zou je, nu de rente toch 0% is. Nou, hierom lieve mensen. Dikke kussen voor Yvonne en haar gezin. . . #porterenee #besparen #sparen #leven #geld #money

Een bericht gedeeld door PorteRenee (Renée Lamboo) (@porterenee.nl) op

We beginnen het lijstje met een Nederlandse podcast; die van PorteRenee. Zij ziet met geld omgaan als een leuke uitdaging waar ze je graag wat over leert. Met haar tips gaat geld je leven makkelijker en relaxter maken. That's the goal.

Net ontslagen of ben je freelancer? Zo maak je jezelf in deze tijden het meest inzetbaar >>

2 Worth Listening Podcast

Lauryn Williams is een oud-atleet die medailles pakte op zowel de Olympische Zomer-, als Winterspelen. Daarnaast is ze financieel planner. Deze twee ervaringen combineert ze in haar podcast. Samen met haar gasten bespreekt ze hun money memoirs en geeft ze inzicht in hoe geld werkt in de sportwereld en in andere sectoren.

Praktische tips: zó word jij een nog betere ondernemer

3 Planet Money

Planet Money is een podcast van NPR en legt je met behulp van verhalen en anekdotes uit hoe de economie in elkaar steekt. Zoals ze het zelf uitleggen; de podcast is hetzelfde als een vriend opbellen en vragen 'kom met me het café in en vertel me wat er aan de hand is met de economie'. Leerzaam én vermakelijk, dus.

Deze dingen doen miljonairs om rijk te blijven >>

6 Martini's and your Money

Martini's and your Money is van het coachingbedrijf The Financial Gym. Podcasthost Shannon McLay vertelt haar luisteraars op een grappige manier hoe de economie in elkaar zit en hoe je je geldzaken het beste kan regelen. Ze is een groot voorstander van beleggen en vertelt je hier graag alles over.

De risico's van beleggen: dit moet je weten voor je eraan begint >>

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk