12 iOS 14 hacks voor je iPhone die je niet wil missen

Zo haal jij alles uit de nieuwste update voor je telefoon

street style september 23   milan fashion week springsummer 2021
Christian VierigGetty Images

Sinds halverwege september is er een iOS update: iOS 14 is hier en deze update is ingrijpender dan de voorgaande versies. Er zijn veel nieuwe dingen mogelijk en daarbij komen ook flink wat hacks kijken. Glamour zocht uit wat er allemaal veranderd is en hoe jij jouw smartphone naar je eigen hand kunt zetten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Back tap

We beginnen meteen met een hack waarvan we niet wisten dat we hem nodig hadden. De zogenaamde back tap. Je kunt bijvoorbeeld door twee keer op de achterkant van je telefoon te tikken een screenshot maken.

Hoe je het instelt? Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Aanraken > Tik op achterkant en je kunt instellen of je door twee of drie keer te tikken naar je thuisscherm wil, een screenshot wil maken of je scherm wil vergrendelen.

2 Groepsafbeelding instellen voor iMessage

Naast dat je in iMessage al berichten vast kunt zetten, mensen kunt noemen in berichten en kunt reageren op berichten in een groep, kun je nu ook een groepsafbeelding of MeMoji toevoegen aan een gesprek. Dit doe je door bij het gesprek op info te klikken en dan de afbeelding en eventueel de naam te veranderen.

3 Emoji's zoeken

Dit is de feature waarvan we hoopte dat 'ie zou komen; je kunt vanaf nu eindelijk die ene specifieke emoji snel vinden dankzij de zoekbalk. Als je nu een zoekwoord intypt, moet de emoji zo omhoog komen. Ideaal!

4 Lekker slapen snelkoppeling

De slaapstand van Apple bevat nieuwe snelkoppelingen, zoals het aanzetten van een thuisscène inclusief relaxte deuntjes of het opstarten van een meditatie-app.

Dit kun je allemaal regelen in de gezondheidsapp, onder Bladeren > Slaapstand > Volledig schema > en dan > Opties. De optie Afbouwen bevindt zich onder 'Uw schema' en van daaruit selecteert je 'Snelkoppelingen voor afbouwen'. Kies uit voorgestelde categorieën of apps, en als je ze eenmaal hebt geregistreerd en een tijd hebt ingesteld waarop de slaapstand moet beginnen, vind je ze direct op je slaapstand vergrendelingsscherm.

5 Maps gidst je door de stad

Door de coronacrisis heb je 'm iets minder vaak nodig, maar voor wanneer het virus over is wel super handig; Maps heeft nu een gids-functie die je moeiteloos naar de leukste plekjes in een stad stuurt. Geen andere reis-apps meer nodig, dus!

6 Spraakopnames bewerken

Je kunt spraakopnames bewerken en zo bijvoorbeeld de ruis in een opname laten verdwijnen. Door in de spraakopname-app op 'bewerk opname' te klikken kun je dit regelen.

7 Vraag Siri om spraakopnames te sturen

Nog een nieuwe feature op het gebied van spraak; je kunt Siri nu ook vragen om spraakopnames te verzenden. Ideaal als je even geen zin hebt om te typen en je wil antwoorden op een vriend(in) met een voice memo.

8 Rood licht alert

Maps heeft nog een nieuwe optie; een rood licht alert. Dit betekent dat de app het laat weten als er een rood licht of flitspaal te vinden is op de weg die je aan het afleggen bent.

9 Bluetooth banner

Ben je ook altijd zo aan het struggelen met Bluetooth? Dat is nu verleden tijd; dankzij iOS 14 kun je meteen zien of je verbonden bent door de banner die aan de update is toegevoegd. Wanneer je verbonden bent, komt er een banner naar beneden die aangeeft dat de verbinding goed is.

10 Berichten filteren

Youtuber TechMeOut liet in haar video zien hoe je berichten kunt filteren. Als je in het berichtencentrum 'Filters' opent kun je ervoor kiezen alle berichten, bekende contacten en onbekende contacten te selecteren. Om dit aan te zetten ga je naar Instellingen > Berichten. Als je dan naar beneden scrollt kom je Filter Onbekende Contacten tegen, dit klik je aan en dan is het gefixt.

11 Verstop pagina's

Je kunt met iOS 14 heel makkelijk pagina's op je thuisscherm verstoppen. Dit doe je door het beginscherm in te drukken en daarna op de knop met de drie puntjes te klikken. Hier kan je de schermen die je wel of niet wil zien selecteren en op deze manier kun je de apps waarvan je niet wil dat mensen ze zien (om wat voor reden dan ook) verbergen.

12 Pas het oplaadgeluidje aan

Je hebt hier waarschijnlijk nog nooit over nagedacht, maar je kan vanaf nu dus het oplaadgeluidje van je telefoon aanpassen.

Om je eigen oplaadgeluid te creëren, moet je op de Shortcuts-app klikken, de Automatisering-optie in het onderste menu kiezen en Creëer Persoonlijke Automatisering selecteren. Blader vervolgens naar beneden totdat je de optie "Oplader" ziet. Tik erop en selecteer om het geluid te horen dat klinkt als je bent aangesloten op de oplader, de verbinding ermee hebt verbroken of beide. Tik op de optie Volgende in de rechterbovenhoek en kies vervolgens Actie toevoegen op de volgende pagina.

Druk nu op de zoekbalk en typ "Tekst uitspreken". Vanaf hier kunt je typen wat je wil dat je telefoon zegt wanneer je de oplader in je telefoon doet. Tik daarna op "Gereed" en je kunt naar het voorbeeldvenster luisteren door op de afspeelknop in de rechter benedenhoek te drukken. Als je tevreden bent, tik je op Volgende in de rechterbovenhoek en dan is het geregeld.

>> Dit is waarom je iPhone steeds uitvalt, ook al heb je nog 30%

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur