Geheime wandelroutes in Nederland: de mooiste plekken om te wandelen

De verborgen parels van Nederland voor de wandelaars onder ons

glamour
Julia Marino

De zomer is voorbij en de herfst is aangebroken. Dat betekent dat het niet meer zo warm is dat je 24/7 aan het zwembad wil liggen en nog niet zo koud dat je je het liefst de hele dag onder een deken verstopt met een warme kop thee. Herfstweer is het ideale weer voor een wandeling. En als je dan de deur uitgaat voor een frisse neus, wil je toch wel een beetje mooi uitzicht hebben?

Voor de wandelaars onder ons hebben Holidu en AllTrails goeie tips verzameld. Ze delen de mooiste wandelplekken in Nederland die nog niet heel bekend zijn. Dat betekent dat je in alle rust kunt genieten van je wandeling en dat je ook wat te bewonderen hebt.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Boswachterspad Kootwijk
holidu
Holidu

Waar: Veluwe
Afstand: 18 km

Het Boswachterspad Kootwijk bestaat uit kronkelende paden met uitzicht op eikenbossen, jeneverbesstruiken en douglassparren, waar je zomaar eens herten of everzwijnen tegen zou kunnen komen. Ook een goeie plek om te gaan fietsen, aangezien er genoeg goede fietspaden zijn aangelegd.

2 Natuurgebied De Muy en Slufter op Texel
holidu
Holidu

Waar: Texel
Afstand: 10,5 km

De perfecte plek om een weekendje uit te waaien. In dit natuurgebied vind je steile duinen, weilanden, veel verschillende vogels en prachtige bloemen en planten.

3 Naardermeer
holidu
Holidu

Waar: Gooise Meren
Afstand: 17,1 km

Dit polderlandschap bevat meertjes, riet, weilanden en moerasbos, waar je onder andere otters en een purperreiger kunt spotten. Het Naardermeer blijkt het oudste natuurmonument van Nederland te zijn.

4 Kampina en Oisterwijkse Vennen
holidu
Holidu

Waar: Boxtel
Afstand: 15,4 km

Holidu noemt dit "een sprookjesachtig landschap" met "vele geheime ontdekkingen." Je vindt er duinen, bossen, grasvelden, valleien en zeldzame plant- en diersoorten.

5 Wylerbergmeer
holidu
Holidu

Waar: Berg en Dal
Afstand: 11,9 km

Wees gewaarschuwd: bij dit gebied hoort af en toe een behoorlijke klim. Maar als je de heuvels eenmaal getrotseerd hebt, dan is het uitzicht het helemaal waard.

6 Maasduinen
holidu
Holidu

Waar: Bergen
Afstand: 16,4 km

Een gemengd landschap in Limburg: je loopt langs het Reindersmeer en gaat door rivierduinen, over een loopbrug, door heidevelden en gemengde bossen.

7 Erfgooiersbos
holidu
Holidu

Waar: Hilversum
Afstand: 7,7 km

In eerste instantie was dit een heidegebied, tot er in de jaren '40 van de vorige eeuw een dennenbos aangeplant werd. Ideaal als je de drukte van de stad even wil ontvluchten.

8 Gerendal
holidu
Holidu

Waar: Valkenburg
Afstand: 13,2 km

Een gevarieerd en heuvelachtig landschap met onderweg fijne zitplekken, kapellen en andere plekken waar je even wil stilstaan. Als je dan toch in Zuid-Limburg bent, móet je vóór, tijdens of na de wandeling even in een cafeetje genieten van een flink stuk vlaai.

9 Lingeroute
holidu
Holidu

Waar: Betuwe
Afstand: 16,6 km

Deze wandelroute gaat langs de Linge, de langste rivier van Nederland. Je w andelt door het prachtige landschap en historische dorpen. Ook kun je een stop maken bij de 'fruittuin van Nederland' om je eigen fruit te plukken.

10 Mastbos
holidu
Holidu

Waar: Breda
Afstand: 10 km

Het Mastbos in Breda staat bekend om haar rijke geschiedenis. In dit 500 jaar oude bos kun je zomaar herten, vossen en uilen tegenkomen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur