Drie van onze favo artiesten om nú aan je weekendplaylist toe te voegen

Houd deze jonge artiesten in de gaten!

joya mooi
Marina Coenen

Hiphop/cultuur journaliste Asma Emy El Ghalbzouri deelt haar favoriete artiesten van het moment en vertelt je waarom hun tracks zeker niet in je playlist mogen ontbreken.

Een extra tip van Asma: volg Veronica van Hoogdalem op Instagram en praat elke vrijdag muziek met haar. Deze heerlijke energiebom, tv/radio-persoonlijkheid en muziekkenner gaat elke week door de nieuwe releases heen en maakt een playlist die daarbij hoort.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Joya Mooi
joya mooi
Marina Coenen

Independent, een buitenaards stemgeluid en visuals die prachtige verhalen vertellen. Of het nou haar perfect gecureerde videoclips of shoots zijn: elk project is een pareltje. Ik heb het natuurlijk over Joya Mooi. Een musical darling die alles zelf in handen heeft en dat is te horen én te zien.

Fashion wise zit Joya op een ander level. De styling, uitgevoerd door Julieta Piacenza Vanderhoeven, in de prachtige videoclip Bitter parts (geregisseerd door Michael Middelkoop) is een ultiem modesprookje.

Haar nieuwe EP Blossom Carefully is naar mijn idee een ode aan haar carrièreloop. Perfect en zorgvuldig overwogen. Haar stem doet je constant vergeten in welk seizoen je je bevindt.

De track Good Girl is een van mijn favorieten en gaat gepaard met een videoclip (geregisseerd door Natalie Wilson) die een broodnodige hoge dosis black girl magic bevat. Deze EP blijft op repeat.

2 Dopebwoy
dopebwoy
Dopebwoy

Absoluut geen groentje meer in de hiphopscene, een nieuw album worth mentioning en inmiddels al nummer 3 in de Dutch album top 100. Dopebwoy steeg naar zijn sterrenstatus met grote hits zoals Cartier, Santo Domingo en Vakantie.

Dopebwoys gevoel voor stijl doet menig stylist blozen (denk: een overvloed aan Dior, Versace en Louis Vuitton) en hij heeft een coole houding die zijn rapskills complimenteren.

Zijn nieuw album Hoogseizoen is nu te beluisteren op Spotify en het nummer Dansen aan de grachten met een feature van Lil Kleine is al favoriet: a little hiphop love song voor de donkere dagen. En de track Definitie luistert als een mini-testament.

Dopebwoy is een hitmachine die loyaal blijft aan zijn stijl en kracht.

3 Ella John
ella john
Ella John

Roots gelegen in het zinderende binnenland van Suriname, maar geboren en getogen in de Bijlmer: Ella John combineert het allemaal in haar krachtige sound.

Ik ben inmiddels allergisch geworden voor het woordje unapologetic, want dat is niet meer hoe je een artiest hoeft te omschrijven. Maar als het moet, is zij toch echt the poster child. Met onder andere heavy reggae- en soul-invloeden gaat zij elk project met volle overgave aan en dat hoor je terug in haar nieuwe track Inna Babylon.

Young, black, beautiful & gifted. Houd deze prachtige artiest in de gaten!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur