De leukste vegan hotspots door heel Nederland

Omdat het vandaag World Vegan Day is

image
Vegan Junk Food Bar

Het is vandaag World Vegan Day! Op deze jaarlijkse dag wordt er extra stilgestaan bij het niet eten en gebruiken van dierlijke producten. Het perfecte excuus dus om te genieten van wat lekkere vegan dishes. Om wat inspiratie op te doen hebben wij de lekkerste vegan hotspots op een rijtje gezet.

 1. Vegan Junk Food Bar (Amsterdam)
  Fastfood, maar dan op een diervriendelijke manier bereid. Wat wil je nog meer. Bij deze hotspot kun je allemaal vegan snacks bestellen. Denk aan vegan bitterballen, vegan hamburgers, vegan kapsalon (!) en vegan mayo. De Vegan Junk Food Bar heeft maar liefst drie locaties in Amsterdam.


 2. SLA (Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Utrecht)
  SLA begon in Amsterdam maar verovert inmiddels het hele land. Geen saaie bakjes sla hier. Grote, goed gevulde porties met huisgemaakte ingrediënten, zoals gerookte tofu en falafel. Of een huisgemaakte soep. Kies een van de bestaande opties of bouw 'm lekker zelf.


 3. Wagamama (Amsterdam, Rotterdam & Utrecht)
  Nederland’s favoriete snelle Asian food pitstop heeft vanaf nu zelfs een heus vegan menu. Vegan pad thai, vegan curry, vegan ramen, vegan alles-wat-je-maar-wil.


 4. Anat (Groningen)
  In 2015 was Anat de eerste 100% vegan hotspot van Groningen. Hier kun je terecht voor heerlijke smoothies, Mexicaanse salades en homemade haverbroodjes.


 5. Broei (Utrecht)
  Bij Broei aan de Westerkade kun je terecht voor wat ontspanning op het terras of neem je laptop mee voor wat flexwerken. Broei heeft een eigen mini-bakkerij en werkt zoveel mogelijk samen met locals als kleinschalige boeren, brouwers en branders. Allemaal honderd procent vegan. Leuke bijkomstigheid: het interieur heeft een hoog Instagram-gehalte.


 6. Fento (Amsterdam)
  Kan je niet kiezen tussen Mexicaans of iets Aziatisch? Mooi. Dan kies je namelijk voor Fento. De all-time favourite Fento Burrito bevat o.a. zwarte bonen, kimchi, cashewcrème en geroosterde groentes.

 7. Health Food Wall (Amsterdam)
  Wanneer je niet in de buurt bent om een snackie uit hun gezonde trekmuur te halen, kan je dit guilt-free fastfood ook gewoon thuis laten bezorgen. De favoriet? Black Rice Noodles met tempeh en groenten in alle kleuren van de regenboog.
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Hotspots