De kerstmarkt der kerstmarkten: Luik uitgeroepen tot kerststad van 2018

Oftewel: the place tob e voor alle kerstfans

luik-uitgeroepen-kerststad-europa
Getty Images

Voor iedereen die warm wordt van een goede kerstmarkt: je moet deze maand echt even op bezoek gaan bij onze Vlaamse buren. De Belgische stad Luik is dit jaar uitgeroepen tot kersthoofdstad van Europa. Nee, wij wisten ook niet dat deze verkiezing bestond en ja, wij overwegen ook dit weekend onze plannen te cancelen en naar Luik te gaan.

Village de Noël
De kersthoofdstad van het jaar moet wel een fantastische kerstmarkt hebben, toch? Klopt helemaal. De markt wordt door Vlamingen ook wel Village de Noël genoemd. En niet zonder reden: de binnenstad is omgetoverd tot een kerstdorp.

Het kerstdorp
Op de Place du Marché liggen zo ongeveer 200 chalets, met kronkelende straatjes, een dorpsraad, eigen inwoners en eigen postkantoor (met speciale kerstwenskaarten en postzegels van het kerstdorp). Jawel, er is zelfs een eigen burgemeester, die bijgestaan wordt door adviseurs en commissarissen.

Oudste en grootste markt
De kerstmarkt in Luik is niet alleen de oudste (31 jaar, waarom weten we hier nu pas vanaf?), maar ook de grootste kerstmarkt van België. Je vindt er unieke kerstartikelen, Luikse wafels (aanrader!) kerstbier of glühwein. Ondertussen kun je uitkijken op de Village de Noël in het enorme reuzenrad en je vermaken op de tien meter hoge sleepiste of schaatsbaan.

Alleen deze maand
Je kunt de markt de hele maand december bezoeken. Het ‘dorp’ is geopend van vrijdag 30 november tot en met zondag 30 december. Bekijk de openingstijden op de website van de kerstmarkt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst