Het grootste chocolademuseum ter wereld bevindt zich in Antwerpen

Zelf chocolade maken en heel, heel veel proeven

Chocolademuseum Antwerpen
Charisse Kenion via Unsplash

Het nieuwe grootste chocolademuseum ter wereld heeft deze week haar deuren geopend voor bezoekers. Je hoeft hiervoor niet te reizen naar Mexico of Zwitserland, je kunt gewoon de trein of auto pakken richting Antwerpen. Het museum Chocolate Nation bevindt zich in een pand dat grenst aan het Centraal Station.

Chocoladefonteinen
In Chocolate Nation wordt je in verschillende ruimtes het verhaal van Belgische chocolade vertelt. Of beter gezegd: je gaat het ervaren. Want Chocolate Nation wilde geen stoffige vitrinekasten met informatiebordjes. De ruimtes van het museum zijn nogal theatraal. Levensgrote bewegende machines, chocoladefonteinen, dat werk. En je kunt uiteraard veel chocolade proeven.

Magnum-uitvinder

Uit België komen uitvindingen van wereldformaat zoals praline en het Magnum-ijsje. Het museum heeft ateliers, workshopruimtes en een eigen Bean To Bar Laboratorium waar chocolatiers aan het werk zijn terwijl je op hun vingers mag kijken. En je kunt dus zelf of in een groep de kneepjes van het chocolade maken, leren tijdens een workshop.

Elegante chocolade

Er zijn wel meer chocolademusea in de wereld. De bedenkers van Chocolate Nation zijn onder andere naar musea in Zwitserland geweest om inspiratie op te doen. "Maar in Zwisterland gaat het ook veel over de melk die wordt toegevoegd aan de cacao," vertelden de bedenkers aan het Nieuwsblad. "Hier in België gaat het over de verfijndheid, over de elegantie van chocolade." We willen wel naar Antwerpen om dat te proeven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots