Hier wil je heen: Londen krijgt eerste 360° infinity pool

Next level zwemmen

zwembad-londen
Hollie FernandoGetty Images

Zodra ik op vakantie ben, ben ik in het zwembad te vinden. Van baantjes trekken tot Instagramfoto's maken; het water is mijn happy place. Dus toen ik zag dat in de Engelse hoofdstad Londen de eerste 360° infinity pool wordt geopend, kon ik mijn geluk niet op.

Infinity pool

Voor wie het begrip niet kent: een infinity pool is een zwembad waarbij het lijkt alsof het bad geen randen heeft en zo de illusie wekt dat het water doorloopt in het landschap. Vaak vind je de hotspot in (duurdere) hotels en nu dus ook op het dak van een nieuw hotel in Londen. Extra bijzonder: bij dit zwembad is ook de vloer van glas. Hierdoor zien de hotelbezoekers beneden iedereen zwemmen. Nog even wachten met je sprong in het diepen, want het hotel en zwembad worden in 2020 pas gebouwd.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vragen
Na het zien van dit nieuwtje spookt er direct één vraag door mijn hoofd: hoe kom je in hemelsnaam dit bad in of uit? Aangezien het precies op het dak van het hotel past. Ik kreeg een beetje een The Sims-gevoel, waarbij je de trapjes van je Sims weghaalt zodat ze voor eeuwig moeten zwemmen. Maar gelukkig is dat in Londen niet het geval: een wenteltrap is de oplossing voor het probleem. De trap komt vanuit de bodem omhoog en zorgt ervoor dat de bezoekers in en uit het water kunnen.

Weer
Ook vraag ik me echt af of de makers van dit gebouw ooit naar de weersvoorspelling in Londen hebben gekeken. Net als Nederland is Londen niet de meeste tropische plek op aarde. Volgens statistieken regent het zelfs 106 dagen per jaar. Maar ach, mij vind je gewoon die andere 259 dagen in het zwembad.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots