Nederland opent de eerste escape room onder water

Durf jij het aan?

Girl in Swimming Pool
Hollie FernandoGetty Images

Krijg jij al zweethanden en rode wangen van een normale escape room? Dan moet je de nieuwe kamer in Wijchen misschien even aan je voorbij laten gaan. De escape room, gebouwd door duikvereniging De Kaaiman, is de allereerste kamer ter wereld die zich onder water bevindt.

Escape room

Net als bij een normale escape room moeten de spelers hints verzamelen om zo te ontsnappen uit de kamer. Alleen bevindt deze locatie zich achttien meter diep in een meer. Met een duikpak kun je de droge zeecontainer vol puzzels bereiken. Klinkt eng, maar geen paniek; tijdens het ontsnappen word je goed in de gaten gehouden door professionele duikers in een controleroom.

Verhaal
Zoals bij de meeste escape rooms, zit er bij 'Aquavilla' ook een verhaal aan verbonden. Zo kom je terecht in een lab waar onderzoek werd gedaan naar het overleven onder water. Om een onbekende reden is het onderzoek niet afgemaakt. Aan de spelers de taak om erachter te komen waarom.

Boeken
Zie je het wel zitten en ben je niet bang voor een paar natte sokken? De kamer is te spelen met minimaal vier en maximaal acht mensen. Degene die een sprong in het diepe maken moeten ervaren duikers zijn en minstens NOB 2*-niveau (Advanced Open Water Diver) hebben. De rest van de deelnemers kan boven water helpen. Boeken maar!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots