Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland en België

De ultieme hotspots voor wie van shoppen én Kerstmis houdt

De leukste kerstmarkten
Unsplash / Kelvin Balingit

De ultieme kerstsfeer betekent voor ons: kerstmarkten. De ideale bezigheid voor iedereen die van shoppen, kerst, glühwein en snacken houdt. Er zijn in Nederland en België veel verschillende markten, waar je naast leuke dingen shoppen ook allerlei andere leuke dingen kunt doen. Wij hebben een selectie gemaakt met de kerstigste kerstmarkten die je deze winter kunt verwachten.

Maastricht – 29 november t/m 31 december

Vanaf 1 december wordt het Vrijthof in Maastricht omgetoverd tot een magische kerstmarkt. Je kunt hier natuurlijk shoppen, maar er zijn ook mogelijkheden om te schaatsen, warme chocolademelk te drinken of een ritje in het reuzenrad te maken. Een deel van de markt is overdekt, waardoor je zelfs met slecht weer een bezoek kunt brengen aan de markt in Maastricht.

Vrijthof 6211 LE Maastricht

Rotterdam - 7/8 december

Bij de Winter-Fair in Ahoy Rotterdam kun je naast kerstspullen ook woonaccessoires, beauty producten, sieraden, kleding, en huishoudelijke spullen scoren. Je kunt bij de Winter-Fair ook allerlei workshops volgen en er is een winterbingo voor de liefhebbers.

Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam

Leiden – 14 t/m 25 december 2019

De Leidse kerstmarkt is een unieke uit het lijstje. Deze markt staat namelijk op het water. Je kunt bij deze markt luisteren naar live optredens, rondvaarten maken en natuurlijk de laatste kerstcadeaus kopen.

Nieuwe Rijn, 2312 JE Leiden

This content is imported from Facebook. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Leeuwarden – 7 t/m 8 december 2019

Kerst vieren in de gevangenis klinkt niet bepaald ideaal, zou je denken. In deze gevangenis in Leeuwarden is het alles behalve ongezellig. Je kunt hier allerlei verschillende kerstartikelen shoppen, van houten meubels tot make-up. Voor kinderen is er een kindercircus en draaimolen, dus voor hen is de Kerstmarkt in Leeuwarden ook een leuke belevenis.

Blokhuisplein 40, 8911 LJ Leeuwarden

Haarlem – 7/8 dec 2019

De Haarlemse kerstmarkt op de Grote Markt is op 7 en 8 december één en al gezelligheid. Er zijn 300 kramen, waar je leuke dingen kunt scoren en er zijn live optredens van artiesten en koren. Jopenbier organiseert op dezelfde datum een Beer Festival, dus loop je iets verder naar het Hortusplein, dan kun je genieten van verschillende speciaalbieren.

Grote Markt, 2011 RD Haarlem

Antwerpen – 7 december 2019 t/m 5 januari 2020

De grote winter/kerstmarkt in Antwerpen duurt bijna een maand. Je kunt natuurlijk van alles kopen, maar er zijn ook activiteiten die je kunt doen. Zo kun je luisteren naar muziek, heb je een mooi uitzicht in het reuzenrad, schaatsen of een drankje doen bij het openluchtterras.

Het is een grote markt en heeft daarom ook meerdere locaties:
Groenplaats
, Grote Markt, Suikerrui en Steenplein in Antwerpen

Town, City, Street, Evening, Human settlement, Building, Urban area, Pedestrian, Night, Architecture,
Instagram

Amsterdam - 8 december 2019

Vogue organiseert haar jaarlijkse 'Vogue Christmas Market' dit jaar bij de Westergas. Je kunt hier high end spullen kopen, maar ook voor de kleinere geschenken ben je hier aan het juiste adres. De merken die aanwezig zullen zijn worden binnenkort op de website van Vogue bekendgemaakt.

Van Bleiswijkstraat 8, 1014 DA Amsterdam

Groningen – 12 december 2019 t/m 5 januari 2020

Deze kerstmarkt in Groningen staat geheel in het teken van de Zweedse cultuur. de markt is in de voormalige suikerfabriek en je kunt er heerlijk eten, muziek luisteren en workshops volgen. Je vindt hier Zweedse lekkernijen, Scandinavische meubelen en de schattigste spullen met een verhaal. Je kunt je gekochte cadeaus ook gratis laten inpakken, zo ben je in één dag kaar voor kerstmis.

Suikerlaan 20, 9743 DA Groningen

Alkmaar – 14 t/m 15 december 2019

Op het Waagplein in Alkmaar is er elk jaar een gezellige markt. De winterfair zorgt ervoor dat je helemaal in de kerstsfeer komt en klaar bent voor de feestdagen. Je kunt er allerlei accessoires kopen, cadeautjes vinden en warme kleding shoppen.

Waagplein, 1811 MA Alkmaar

Valkenburg - 15 november t/m 29 december

In Valkenburg kun je een unieke, ondergrondse kerstmarkt bezoeken. Er zijn stands met kerst- en cadeauartikelen en je vindt er heerlijke hapjes. De mooi aangeklede grotten zijn helemaal in de kerstsfeer en is zelfs genomineerd voor Best Christmas Market 2020. Vorig jaar won de stad in zijn geheel al de prijs voor de leukste kerststad van Europa, dus het is hoe dan ook een leuke beleving om een kijkje te nemen in Valkenburg.

Cauberg 4, 6301 BT Valkenburg

Amsterdam - 17/18 december 2019

In het weekend van zeventien en achttien december wordt het dak van het Ramada Hotel omgetoverd tot een kerstmarkt en curlingbaan. Je shopt hier de mooiste cadeautjes, kan dansen op de funky x-mas deuntjes en hebt de mogelijkheid om te genieten van een warme chocolademelk of cocktail.

Staalmeesterslaan 410, 1057 PH Amsterdam

Amsterdam - 20 t/m 23 december

Tijdens het vierdaagse stadsfestival in Amsterdam, vind je een gezellige markt in de Westergas, hier vind je originele cadeaus, kun je lekker eten en drinken bij één van de vele foodtrucks of shotten bij de karaokebar.

Van Bleiswijkstraat 8, 1014 DA Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst