Dit zijn de leukste terrassen van Amsterdam

Reserveer snel een plekje voor als de terrassen weer open mogen op 28 april

vrouw op een stoel op het strand
Julia Marino

Het hoge woord is eruit: de terrassen zijn vanaf 28 april éindelijk weer geopend. Dan wel met de nodige maatregelen. Zo zullen de terrassen alleen van 12:00 uur tot 18:00 uur open zijn, mag je met maximaal twee mensen aan een tafel zitten als je niet uit hetzelfde huishouden komt én is een reservering maken verplicht. Al deze maatregelen mogen de pret natuurlijk niet drukken. Daarom hebben we de allerleukste terrassen van Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij precies waar je de komende weken een reservering moet maken. Komen ze!

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De leukste terrassen in Amsterdam

 1. Café Restaurant Amsterdam
  Laten we gelijk aftrappen met één van mijn favoriete terrassen van Amsterdam. Ondanks dat de binnenkant ook heerlijk vertoeven is, zit ik hier toch het allerliefst op het terras. Lekker aan het water, in de schaduw of juist in de zon. Ondanks dat je in het drukke Amsterdam bent, zit je hier heerlijk rustig te genieten van je lunch of avondeten. Tip: probeer de toast met avocado. Lijkt misschien simpel, is het absoluut niet. Yum!
  - Watertorenplein 6 in Amsterdam

 2. Dignita Hoftuin
  Dit prachtige terras is een oase van rust. En dat terwijl je midden in het centrum bent. De stadstuin van Dignita Hoftuin zit verscholen tussen de grachtenpanden van de Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht. Zowel ontbijt als lunch worden gemaakt met producten uit de eigen moestuin en aangevuld met onder andere biologisch vlees en authentieke specialiteiten van Lindenhoff.
  - Nieuwe Herengracht 18a in Amsterdam
 3. Louie Louie
  Louie Louie bevindt zich niet in het centrum, maar in het altijd gezellige Amsterdam-Oost. Ondanks dat de hippe tent zich aan een drukke straat bevindt, merk je hier op het terras helemaal niks van. Integendeel zelfs. Het terras is zo ingedeeld en opgezet dat je niks meekrijgt van wat er om je heen gebeurt. Met een menukaart waar je heel vrolijk van wordt (zowel vegetariërs als non-vegetariërs), is dit het ideale terras om op neer te strijken.
  - Linnaeusstraat 11a in Amsterdam
 4. Restaurant Meram (locatie in Amsterdam-West)
  Door heel Amsterdam heb je verschillende locaties van Restaurants Meram, maar de allerleukste om op het terras plaats te nemen is by far die in Osdorp. Het grote terras heeft uitzicht op de Sloterplas, waardoor je even vergeet dat je in het drukke Amsterdam bent.
  - Meer en Vaart 175 in Amsterdam
 5. Café in the City
  Café in the City bevindt zich op het Leidseplein, waardoor je midden in het centrum zit. In de lente en zomer opent het restaurant ook het terras, waardoor je ook buiten kunt zitten. Aanraders zijn de heerlijke sushi rolls en uiteraard alle cocktails op de menukaart. Tip: op maandag scoor je de meeste sushi rolls voor slechts tien euro.
  - Kleine-Gartmanplantsoen 5 in Amsterdam
 6. Meneer Nieges
  Ook het terras van Meneer Nieges ligt op een toplocatie. Wanneer je hier op het terras zit heb je uitzicht over het IJ. De bazen van Hanneke's Boom en Cannibale Royale mogen met Meneer Nieges nog een topplek in Amsterdam tot hun portefeuille rekenen. Door de picknicktafels, vlaggetjes en andere versieringen, hangt er een echte festivalvibe op het terras. En ja, vooral in coronatijd moet je nou eenmaal zelf de slingers ophangen.
  - Westerdoksdijk 40h in Amsterdam
 7. De Plantage
  De Plantage bevindt zich op een unieke locatie, namelijk: naast Artis. Met het geluid van de dieren op de achtergrond, strijk je hier neer op het prachtige terras. Hoewel de inrichting en het gebouw zelf erg chique ogen, zijn de prijzen op de menukaart prima te doen.
  - Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam
 8. Waterkant
  Reserveer maar alvast snel je plek voor bij Waterkant. Hier is het namelijk altijd druk. Het moderne bar-restaurant ligt aan de grachten vlakbij de Jordaan. Terwijl je van het uitzicht op de grachten geniet, eet je hier heerlijke Surinaamse gerechten en diverse bieren. Een plek reservere is zoals gezegd een must, want bij Waterkant is het áltijd druk.
  - Marnixstraat 246 in Amsterdam
 9. Libertine Petit Café
  Ondanks het versoepelen van de maatregelen geldt er altijd nog een negatief advies om te reizen. Dus als je niet naar Parijs kan, dan breng je Parijs gewoon naar hier. Bij Libertine Petit Café waan je je namelijk voor heel even Parijs. Inclusief de welbekende Franse ronde tafeltjes. Trakteer jezelf hier vanaf 28 april op een middagje brood, oesters en artisjok.
  - Noordermarkt 4 in Amsterdam
 10. Café-Restaurant Hesp
  Café-Restaurant Hesp got it all. Dit gezellige café bevindt zich met het terras pal aan de Amstel, waardoor je echt even dat vakantiegevoel hebt. Café Hesp is van dezelfde eigenaren als Café de Ysbreeker en een paar jaar geleden flink opgeknapt, waardoor het nu nóg fijner is om hier te genieten van de zon, het water en last but not least: het eten en drinken.
  - Weesperzijde 130-131 in Amsterdam
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Hotspots