Wie op vakantie altijd de mooiste, grootste en indrukwekkendste bibliotheken bezoekt, wordt vast en zeker (net als deze boekenverslinder) helemaal gelukkig van plaatsen waarin je omringd wordt door boeken.

Dit boekenparadijs is de droom van iedere boekenwurm en ligt in Nederland

De bibliotheek heeft letterlijk een berg van vijf verdiepingen vol boeken

Wie op vakantie altijd de mooiste, grootste en indrukwekkendste bibliotheken bezoekt, wordt vast en zeker gelukkig van plaatsen waarin je omringd wordt door boeken.

Het is niet nodig om naar het buitenland te gaan. Nederland heeft zelf ook een boekenparadijs, in Spijkenisse.

Berg met boeken
In de Zuid-Hollandse stad ligt De Boekenberg. De indeling doet eer aan de naam, want de boeken prijken in het midden van het gebouw op vijf verschillende verdiepingen, als een berg. De bibliotheek bestaat al sinds 2012 (hoezó weten we dit nu pas?!) en huist ruim 70.000 boeken.
Glazen piramide
De ruimte om de boeken heen is ook niet mis. Het gebouw zelf is een enorme, glazen piramide, die doet denken aan het Louvre in Parijs. Je kunt de boeken lezen en wegdromen in de speciale leesruimtes.
Bieb Bieb Hoera!
De Boekenberg bestaat deze maand vijf jaar. Tijdens de feestweek van 23 tot en met 27 oktober zijn er diverse gratis activiteiten. Je kunt een lezing van auteur Jan Terlouw bezoeken, één van de vier verrassingsfilms bekijken en naar het Mamacafé voor (aanstaande) moeders.
Mooiste bibliotheken ter wereld
De reislustige boekenwurmen onder ons kunnen ook eens een kijkje gaan nemen in één van de 10 mooiste bibliotheken ter wereld. Of je bezoekt ze gewoon allemaal, dat kan natuurlijk ook.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten