De Bajes Amsterdam: geen uitgesproken opvallende kaart, wel algemeen geliefde gerechten als carpaccio, gerookte zalm en Zeebaarsfilet.

Hotspot: De Bajes Amsterdam

Voor mensen die weg zijn van een klassieke carpaccio, gerookte zalm of zeebaarsfilet

Een hapje eten in het centrum van Amsterdam? Probeer De Bajes aan de Utrechtsestraat eens. Geen uitgesproken opvallende kaart, wel algemeen geliefde gerechten als carpaccio, gerookte zalm en zeebaarsfilet.


Graffiti-kunst
De prijzen zijn in mijn ogen aan de hoge kant. Zo betaal je voor een  fles water van 75 ml € 6,50 en leg je voor een fish and chips € 17,50 neer.

Het uitgesproken graffiti-interieur maakt daarentegen weer veel goed. Werken van bekende artist vliegen je om de oren. Denk aan kunst van The London Police, D*Face en Ben Eine. Daarnaast is de ligging van De Bajes enorm centraal en hoef je voor een avondje uit op het Rembrandtplein na het eten geen taxi meer te pakken. Is ook wat waard, niet?

Personeel
Het personeel is vriendelijk. Na een vraag over de vorige bestemmingen van het pand krijgen we een enthousiaste manager aan tafel die uitgebreid de moeite neemt ons bij te praten over de locatie.

Zo leert hij ons dat er voor hun opening afgelopen jaar, een visrestaurant in gevestigd zat. Daarvoor was het pand een Ajax-museum en daarvoor een bank.


Voorgerechten
We aten, nadat we een stuk brood en gezouten boter geserveerd kregen, als voorgerecht de rundercarpaccio (klassiek met parmezaan, pijnboompitten, truffelmayo en rucola) en een gerookte zalm. Zoals eerder aangegeven: niet heel vernieuwend, maar wel de kwaliteit die je verwacht.

Van zeebaarsfilet tot angus steak
Als hoofd kozen we de gebakken zeebaarsfilet met gestoofde kokkels en de gegrilde ‘Grainfed’ black angus sukade steak. Volgens mijn tafelgenoten was het laatstgenoemde gerecht goed mals.

De zeebaarsfilet was op smaak en krokant gebakken. De vis wordt geserveerd met een pompoensalsa, een gemarineerde venkel en een bakje gestoofde kokkels.

Tony’s Chocolonely  choco mousse
Aan het dessert zijn we niet meer toegekomen, maar de kaart biedt een combinatie van oude bekende als het kaasplateau, vanille crème brûlée en lemon cheesecake, en onbekendere gerechten als eton mess (met mango, passievrucht en witte choco) en een pure chocolade mousse van Tony’s Chocolonely met sinaasappel, karamel en vanille-ijs.

Spareribs
Geen zin in een diner? De plek is ook geschikt om met een grote groep te borrelen.

Ben je wel te paaien voor een goede deal? Maandag is de studenten spareribs dag. Dan eet je spareribs voor € 10. Honey glazed én geserveerd met frites en salade. Moet je wel het water uit de fles even overslaan.

Adres: Utrechtsestraat 11, 1017 CH Amsterdam

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten