In een prachtig pand tegenover het stadhuis van Leiden zit sinds kort de Meatcave. Een fijne hotspot op een donkere avond in weg te kruipen en te genieten van het goede vlees en de sfeer.

Hotspot: Meatcave Leiden

Goed vlees, goede dranken, goede stenen muur

In Glamour's lijst met fijne koffietentjes in Leiden staat ook Van der Leur, een nieuwe hotspot in de Breestraat. Van de Leur is van Pim van de Leur en zijn zus. Toen een paar weken na de opening de naam was gevestigd, was het tijd om verder te kijken. Het prachtige pand heeft namelijk nog een kleine kelder, die toen werd gebruikt als opslagplaats. 

Hier konden ze nog wat moois mee doen...

Fast forward naar begin november: De kelder van het pand is omgetoverd tot de Meatcave. In dit kleine restaurant ónder de lunchroom draait het om goed vlees. Alles wordt bereid onder the green egg, een soort indoor-barbecue. Hierdoor krijgt je steak (áltijd op de kaart, belooft Tim) of je burger een rokerige smaak. Daarna wordt er niet veel meer aan gedaan. Je proeft het vlees zoals het is: van goede kwaliteit. 

The Meatcave geeft je een heel knus gevoel door de stenen muren en zachter verlichting. Tel daar het goede eten, de lekkere wijnen én een geweldig dessert (Snicker-wentelteefjes met daarnaast een bol vanille-ijs in een glas Leids speciaalbier, maar echt) bij op, en je snapt waarom dit een terechte nieuwe hotspot in Leiden is.

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten