We proeven onder andere fruits de mer, bouchot mosselen, pain perdu, de bavette à la moutarde en de crêpe suzette met sinaasappel en Grand Marnier.

Hotspot: The French Connection Amsterdam

Het menu van de hotspot neemt je mee langs de 21 culturele regio’s van Frankrijk

Staat een tripje Frankrijk al een tijd bovenaan je lijstje? Dan is The French Connection een plek waar je móet aanschuiven. Glamour’s digital content manager Babette ging je voor en herontdekte de kelders van het voormalig Amsterdamse Odeon.

Terwijl mijn eetgezelschap flink van zijn a propos de Supperclub uit komt ("uhm, volgens mij had ik de verkeerde deur,") staat er een tafel achterin het 17e eeuwse pand op ons te wachten. Met een glaasje bubbels in mijn hand scan ik de omgeving: een authentieke ruimte met intiem licht, houten balken en stenen bogen. Ik heb zojuist een deel van Frankrijk aan de Singel in Amsterdam ontdekt, waar de Franse chansons uit de spiekers klinken.Het menu neemt je mee langs de 21 culturele regio’s van Frankrijk. De kaart is samengesteld door de Franse chef Paul Mercier en de Nederlandse Jef van de Hout. De mannen nemen je mee op reis aan de hand van hun Franse ‘tapas’, die je de avond deelt met je tafelgenoten. We proeven onder andere fruits de mer, bouchot mosselen, pain perdu, de bavette à la moutarde en de crêpe suzette met sinaasappel en Grand Marnier.Ook zin in een rondje culinair Frankrijk? Je kunt het grote tapas menu bestellen voor €49. Bekijk hier de rest van de menukaart.

 

Babette

Babette Grunder

Digital Content Manager – Digital Content Manager Babette combineert haar kickbokshandschoenen met een Stella McCartney-tas en haar liefde voor eten met reizen. En het liefst gebeurt dat dan ook allemaal tegelijk.

Volg Babette op instagram

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten