Een McDonald's voor Rens Kroes en Jet van Nieuwkerk, dat is de beste omschrijving van het concept.

Maak kennis met Nederlands eerste LEON restaurant

Een McDonald's voor Rens Kroes en Jet van Nieuwkerk, dat is de beste omschrijving van het concept.

De Britse ‘Naturally Fast Food’-keten LEON heeft voor het eerst een vestiging geopend in Nederland. Een McDonald's voor Rens Kroes en Jet van Nieuwkerk, dat is de beste omschrijving van het concept. Denk aan verse en natuurlijke maaltijden op het menu die betaalbaar, smaakvol én in twee minuten klaar zijn.  Ha! Dat klinkt veel te mooi om waar te zijn, hoor ik je denken. Ik bezocht twee Londense LEON’s en kan je vertellen: in een vloek en een zucht stonden verschillende boxen op tafel met onder andere courgetti (pasta van courgette), zalm en broccoli. 

Gezond eten: wil ik! Verse ingrediënten: ja graag! In de keuken staan: liever niet. Ik stapte het restaurant binnen en dacht meteen dat het concept wel eens aan die ‘eisen’ zou voldoen. Van de inrichting word je meteen vrolijk dankzij veel kleurrijke kunstwerken aan de muur en op de vloer. De eetfoto's op de grote menukaarten die aan het plafond hangen, vind je vast ook op Instagram onder de hashtag #foodie. De Britse CEO John Vincent beaamt mijn gedachten: “Het is ons doel om goed voor jezelf zorgen zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom vroegen we ons af hoe fastfood eruit zou zien in de ideale wereld. Op de locatie en snelheid na zou alles anders zijn: het eten moet ongelooflijk lekker smaken, de ingrediënten moeten voedzaam en natuurlijk zijn en de maaltijden betaalbaar.” Alle producten komen van lokale leveranciers en boeren die zorgvuldig door HMSHost (wereldwijde hospitallity organisatie die onder andere LEON exploiteert) geselecteerd zijn. Het doel is om het eten zoveel mogelijk suiker- en vetvrij te serveren. 

Geen borden op tafels, wel maaltijdboxen op dienbladen: nog iets wat we kennen van de rood met gele burgergigant. Dat, in combinatie met maaltijden zoals Original Superfood Salad (€ 6.25), Chicken Lemon & Olive Tagine (€ 8.75) en Moroccan Meatballs (€ 8.75), zorgt ervoor dat vers en gezond eten nog nooit zo laagdrempelig was. Niet gek dus dat Engeland al 36 LEON-restaurants telt. Vind je fastfood-gerechten met quinoa en broccoli nog een stapje te ver? Dan raad ik de LEON'se kipburger of wrap aan. Voor de snelle trek zijn de pure chocoladerepen een uitkomst, of de bekende, op smaak gebrachte zakjes propercorn (popcorn van natuurlijke ingrediënten).

De plek waar je wezen moet 
LEON’s eerste Nederlandse restaurant wordt gerund door HMSHost International en vind je op Schiphol Plaza, vlakbij de Burger King en Starbucks

Julia

Julia de Tombe

Digital Editor – Vraag filmfreak Julia naar the making of Titanic, naar 't acteerwerk van Carice v. Houten, naar de romances van Leo DiCaprio en ze zit-in all black outfit-morgen nog op de praatstoel. Lacht oncharmant hard om zelfspot en sarcasme en kan niet zonder SPF50.

Volg Julia op instagram

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten