We genieten van een klassieke steak tartaar, de in gin gemarineerde zalm, gegrilde mini ribbetjes met hoisinsaus en een Flammkuchen.

Restaurant hotspot: De Kroon Amsterdam

Met een menukaart vol vlees en visgerechten die bereid worden in de Josper Grill

Of ik een avond wilde eten in De Kroon. Huh? De Kroon? Ik moest mijn mail dubbelchecken om het zeker te weten. Zijn deze sfeervolle foto's echt gemaakt in de welbekende tent op Rembrandtplein? Ik kan me nog een avondje doorhalen herinneren in deze bar, maar die zag er toen heel anders uit. Ik besloot om de plek opnieuw te ontdekken.

Restyling
Bij aankomst in het restaurant vallen de puzzelstukjes op zijn plek. De Kroon heeft na 25 jaar een restyling gekregen door de eigenaren Poppes. En dat betekent dat je vanaf nu de keuze hebt uit verschillende cocktails en een menukaart vol vlees en visgerechten die bereid worden in de Josper Grill, een houtskool gestookte oven die 400 graden heet wordt.

Interieur
Nadat mijn gezellige gezelschap in de vorm van mijn broertje is gearriveerd, verplaatsen we van de voorzijde naar de achterkant van de ruimte. Ik heb me het eerste uur kostelijk vermaakt aan het publiek op Rembrandtplein en bedenk me dat ik daar best nog langer had kunnen zitten. Bij binnenkomst in de andere ruimte zijn de lichten gedimt. Er staan marmeren tafels en we kijken uit op een open keuken. De interieurstylist is niet scheutig geweest wat betreft de aankleding: aan de wand hangen verschillende grote schilderijen.

Van flammkuchen tot zamfilet
Tijdens het voorgerecht proeven we verschillende gerechten. Zo genieten we van een klassieke steak tartaar, de in gin gemarineerde zalm, gegrilde mini ribbetjes met hoisinsaus en een Flammkuchen. Bij het laatste gerecht heb je de keuze uit een gamba, kip en vegetarische variant.

Als hoofdgerecht delen we de zalmfilet en de ribeye. Zoals op veel plekken in Amsterdam, wordt het sharing dinner concept aangeraden. Bij beide gerechten proeven we een lichte houtskoolsmaak. We kiezen voor gegrilde groenten en een gepofte aardappel met crème fraîche als bijgerechten, maar we hebben ook keus uit coleslaw, groene salade met walnoot, een maiskolf of huigemaakte dikke frieten. De avond sluiten we af met cheesecake, het chocolade-koffie dessert en bread and butter.

Uitgaan
Voordat we tevreden en verzadigd het restaurant verlaten, ga ik nog één laatste keer op onderzoek uit. Tot mijn grote opluchting hebben de eigenaren hun heritage niet volledig overboord gegooid. Je kunt nog steeds naar De Kroon voor een klassiek avondje doorhalen op het bekendste plein van Amsterdam. Ik betrap mezelf er direct op dat ik mijn agenda in mijn hoofd doorloop. Al is het om nog eens terug te komen voor het personeel, die waren namelijk bijzonder gastvrij.
 

Babette

Babette Grunder

Digital Content Manager – Digital Content Manager Babette combineert haar kickbokshandschoenen met een Stella McCartney-tas en haar liefde voor eten met reizen. En het liefst gebeurt dat dan ook allemaal tegelijk.

Volg Babette op instagram

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten