Glamour schoof aan voor een lunch, met eveneens authentieke Franse hapjes als croque monsieur en - madam én een geweldige sandwich met verse tonijn.

Restaurant hotspot: Thijs by Dikker & Thijs

De klassieke Franse keuken biedt klassieke steak tartare, caesar salade met kip en een zelfgemaakte rund- en kalfsburgers met lokale ingrediënten

Mocht je in het centrum van Amsterdam zijn, plof dan gerust neer bij Thijs by Dikker & Thijs. Het historische restaurant aan de Prinsengracht is eind mei een nieuw avontuur begonnen. De horecaliefhebber kende de plek al jaren als een klassiek Frans restaurant, maar het werd tijd om een nieuw verhaal aan hun bestseller toe te voegen.

Historische update
Deze ‘pil’ nog niet gelezen? Een mega-snelle update leert je dat Henri Thijs, discipel van Auguste Escoffier de Franse keuken naar Nederland bracht, de eerste driesterrenchef van Nederland bij Thijs leerde om lammeren uit te te benen én dat Joop Braakhekke internationale sterren na afloop van hun theateroptredens het restaurant in praatte.Lokale ingrediënten
Terug naar het nieuwe verhaal: de traditionele Franse keuken van Thijs by Dikker & Thijs is nu in een modern jasje gestoken. Het restaurant maakt onder leiding van chef Rutger Smit klassieke steak tartare, caesar salade met kip en een zelfgemaakte rund- en kalfsburgers met lokale ingrediënten. Glamour schoof aan voor een lunch, met eveneens authentieke Franse hapjes als croque monsieur en - madam én een geweldige sandwich met verse tonijn.

Buiten terras
En terwijl het +25 graden was, aten wij op het verkoelende terras aan de gracht. Een bootje dat langskomt, een toerist op de fiets en winkelende mensen: het vrolijk stemmende beeld van een dagje Amsterdam. De bediening is volgens het nieuwe concept van belang en dat onderstreept de jonge general manager Melle van Uden, die tijdens de lunch langskomt om het concept uit te leggen. Daarbij bespreken we ook het interieur, dat op naam staat van stylist Annemarie van Uden. Rauwe materialen als baksteen worden gecombineerd met licht kleuren. Reden genoeg om ook eens aan te schuiven!

Prinsengracht 438, Amsterdam

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten